Nyversion av Final Fantasy XII är under utveckling

Idag under Sveriges nationaldag passade Square Enix på att diskret smyga ut en ny trailer på YouTube, och den bekräftar att Final Fantasy XII är på väg till PlayStation 4. Rykten har florerat i över ett år om detta projekt, men nu står det klart att vi får se detta ambitiösa projekt någon gång under 2017.

Detaljerna är fortfarande väldigt få, men det är rimligt att anta att spelet kommer att få en liknande behandling som Final Fantasy X/X-2 fick när dessa spel tog steget till nya plattformar. Till skillnad från detta projekt verkar det dock inte som att det blir någon version utöver just PS4-versionen. Det hade ju inte gjort ont att få spelet till Vita också!

Jag spelade inte så hemskt mycket av originalversionen, men jag gillade verkligen vissa delar av spelets upplägg. Det kändes lite som ett småskaligt MMO-rollspel med ett intressant stridssystem, och skulle vilja ge det en chans till när spelet får nylansering under nästa år. Spelvärlden är onekligen utsökt designad, precis som i många andra Final Fantasy-spel och jag hoppas att vi får se mer om projektet under E3-mässan nästa vecka!

Kommentera