Veckans fråga: Vilket spel tycker du borde få en PS4 Pro-uppgradering?

Nu när PlayStation 4 Pro har funnits på marknaden ett tag har listan med de kompatibla spelen växt sakta men säkert. Vi har fått se högre upplösningar, förbättrade texturer och emellanåt även högre bildfrekvenser jämfört med basversionen, och det har varit riktigt välkomna tillskott både för spelare med eller utan en ny 4K-TV.

Det är ju dock inte bara nya spel som har fått stöd för de extra hästkrafterna i PS4 Pro, utan vi har fått en del patchar till äldre spel också. Långt ifrån alla utvecklare är ju dock sugna på att återvända till sina avslutade projekt, men vi låtsas för en stund att vi har möjligheten att bestämma över detta. Vilket spel skulle du vilja få uppgraderat med PS4 Pro-stöd?

Johan vill återuppleva Bloodborne

Ska Bloodborne besegra både Toby och hans PS4?

Bloodborne (10/10) är ett av generationens absolut bästa spel hittills, och jag har lagt otaliga timmar på detta mästerverk. Jag hade dock inte tvekat att lägga lika många till om vi hade fått en uppgradering av upplösning och bildfrekvens i form av en PS4 Pro-patch. Tänk dig bara denna redan nu snudd på fulländade grafiska design, fast med högre upplösning för att eliminera de, i ärlighetens namn, lite väl många taggiga kanterna i miljön.

Om de dessutom skulle kunna skruva upp bildfrekvensen till 60 bildrutor per sekund hade jag troligtvis studsat av glädje, men frågan är om hårdvaran hade orkat både detta och en högre upplösning. Drömma går ju!

Krille vill se stabila Telltale-spel

Nu stod jag visst obehagligt länge och stirrade på Catwomans baksida eftersom bilduppdateringen gick ner till 1 bild per sekund…

Eftersom det redan är utannonserat att Resogun kommer få en Pro-patch kan jag för en gångs skull svara med något annat spel i Veckans fråga. Mitt fokus går då till samtliga utgivna Telltale-spel, med störst fokus på Batman: The Telltale Series.

I dessa spel vill jag inte se någon högre upplösning, snyggare skuggeffekter eller krispigare grafik på något sätt. Jag vill bara att bildfrekvensen ska bli stabil så jag slipper störa mig på att skärmen fryser till i någon sekund var och varannan minut. För få saker irriterar mig så mycket som oregelbunden bilduppdatering vilket Telltale-spelen är riktiga skräckexempel på. I övrigt är spelen snygga som de är, bortsett från lerfigurerna i Game of Thrones då, men det är ett designval som inte ens PS4 Pro kan rädda.

Överlag skulle jag vilja se att kraften i Pro:n i första hand används till att låsa upp högre bildfrekvens i gamla spel. Titlar som The Witcher 3 och Destiny är redan imponerande tjusiga att titta på, men tänk om samma bilder kunde flyta på i ett högre flöde med silkeslena övergångar. Det hade definitivt motiverat fler att köpa ett kraftfullare PS4!

Martin vill blomma ut i VR

Visst gör det ont när knoppar brister...speciellt i VR!

Visst gör det ont när knoppar brister…speciellt i VR!

Thatgamecompany har sedan starten för tio år sedan, producerat fantastiskt vackra upplevelser för PlayStation-ägare. Flower (9/10) var ett av de spel som gjorde mig till en trogen följare av deras spel, där jag njöt av varje litet blomblad jag fångade och rös av skräck när jag råkade flyga in i de onda elledningarna.

Förutom att uppgradera grafiken till en högre upplösning, tycker jag även att studion skulle ge sig på att konvertera titeln till PlayStation VR. Att få uppleva de vajande blommorna, och suset i öronen en gång till fast i en högre verklighet, skulle direkt sälja mig på en PlayStation 4 Pro-konsol. Oj, vad jag skulle blomma ut!

Vilket spel tycker du behöver en Pro-patch?

4 kommentarer
  1. macke86
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • macke86
        • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.