Veckans fråga: Vilket är ditt bästa avkopplingsspel?

Ibland tenderar livet att krypa upp på en och fullständigt överbelamra en. Omständigheter utanför ens kontroll kan dränera ens energi och lust att spela saker – och när stressen blir för stor för att angripa nya spel tenderar vissa av oss att gå tillbaks till gamla favoriter, eller enklare spel, för att stressa ned. Så veckans fråga handlar alltså om – vilket eller vilka är dina bästa spel att slappna av med?

Fredrik socialiserar i virtuella världar

Sophia

Det här är Sophia. Hon är egentligen inte ond, utan är ’jämviktens gudinna’.

För ett par år sedan hade svaret blivit ett helt annat spel, det vet jag. Då var det Dark Souls som höll den positionen. Jag har ännu inte riktigt lärt mig allt som är värt att veta om Dark Souls III, och att på ren rutin löpa igenom dess värld varv efter varv lockar inte på samma sätt. Kanske är jag lite mätt på det sättet att slappna av, eller så saknas det något i den tredje delen som den första hade? Frågorna är många, men svaren är få.

Ett spel som däremot är ren och skär avkoppling just nu är fortfarande Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Efter att ha spenderat ett par timmar med att försöka spöa upp den råaste åttamans-raiden som inte är ultra-skitsvår så kan jag mer eller mindre spöa upp gudinnan Sophia i sitt extremläge i halvsovande tillstånd. Muskelminnet gör sitt till det hela, och såvida de andra sju spelarna inte schabblar bort sig så ger det både en känsla av frid och att ha lyckats med något. Och sen är det såklart ganska meditativt att bara vandra omkring i världen, småprata med gillesmedlemmarna och hjälpa nybörjare i spelet. Väntan inför nästa expansion – Stormblood – är tung. Det är sagt att den kommer ’tidigt till sommaren’ nästa år.

Jerry känner sig lugn som bonde

Mjölka kor

Upp i ottan för att mjölka kor, är mer avkopplande än vad det ser ut.

När det gäller avkoppling, vill jag bara ta det lugnt och inte ägna en enda tanke på stressmoment. Efter hårda arbetspass i dagsläget brukar det bli svårt för mig att ta tag i något nytt och istället ströspelar jag lättillgängliga titlar i stil med The Binding Of Isaac: Afterbirth.

Men det finns ett spel som har gett mig den perfekta känslan av harmoni, och det är Harvest Moon: Back To Nature till gamla hederliga PlayStation. Bondelivet i Natsumes spel får mig att tänka på ett avsnitt med Lilla Huset på Prärien med Michael Landon i huvudrollen. Jag älskar att leka bonde ute på landet, syssla om jordbruket och mjölka de söta kossorna. Den vackra miljön och den bedårande musiken gör mig alldeles varm i hjärtat och jag har aldrig någonsin varit lugnare i något annat spel.

Martin hamnar i något slags Tina Turner-universum

Så här går det när du inte gillar vocaloid-musik, skyll dig själv!

Så här går det när du inte gillar vocaloid-musik, skyll dig själv!

Det var ett tag sedan jag hade tid att spela ett spel för avkopplings skull, men oavsett om jag har tid eller inte, är det nu för tiden två spel som jag kan slöspela och njuta av. Självklart är alla spel i Hatsune Miku-serien ett givet val, speciellt Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone, eftersom det innehåller extremt många musikstycken. De flesta låtar kan jag utantill och kan därför med glädje ägna lite fokus åt filmerna i bakgrunden.

För att knyta ihop säcken och återkomma till Tina Turner (som också är en diva), är mitt andra spel Mad Max (8/10). Även om det är mer än ett år sedan jag recenserade detta äventyr, återvänder jag ändå titt som tätt för att rensa en bas, städa upp ett minfält eller köra några race. Min karaktär är fullständigt uppgraderad och mosar enkelt det mesta motståndet, vilket gör att jag känner mig avkopplad redan när jag börjar spela.

Nu har vi berättat lite om våra avkopplingsspel. Vilka föredrar du?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Macce_1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.