Veckans fråga: Vilken spelkaraktär vill du se som Lucia?

Man vet att det snart är för sent att köpa julklappar när det börjar lukta glögg och lussebullar, samt skönsjungande led av människor med levande ljus i både hår och hand sprider julstämning omkring än. Idag är det Lucia, en högtid som i Sverige mest fungerar som en inledning till julfirandet, men en gång i tiden även markerade att vi rörde oss mot ljusare tider då den sammanföll med vintersolståndet när vi hade annan kalenderräkning för flera hundra år sedan.

Som sig bör måste en Lucia krönas som kan hålla traditionen levande även i år, och självklart gäller detta även i spelvärlden. Vi undrar därför vilken spelkaraktär du vill se krönas till Lucia denna dag.

Krille vill se Ellie lysa upp natten

Låt oss hoppas att Ellie tar med sig sin favoritbok och bjuder på ett par dåliga ordvitsar mellan allt sjungande.

En karaktär som likt Lucia fungerar som ett ljus i sin becksvarta omgivning är Ellie från The Last of Us (9/10). I en värld där allt verkar kört är hon nämligen en som bringar hopp till världen igen och kanske kan bidra med en lösning på den zombieliknande epidemin världen drabbats av. Att hon kan sjunga som en förstklassig Lucia fick vi även bevis på nyligen i trailern för The Last of Us: Part II.

Förr i tiden sågs lucianatten som en väldigt farlig natt och vem skulle bättre kunna skydda oss från nattens faror än någon som överlevt horder av klickers? Min röst till årets Lucia går därför tveklöst till Ellie, även om jag ser problemet med att bilda ett luciatåg i en värld där ytterst få människor fortfarande lever, där det är livsfarligt att gå utomhus och än farligare att ge ljud ifrån sig i form av sång.

Martin vill se två lucior på en gång

...för hon har flammor i sitt hår, som bara jag kan se...

…för hon har flammor i sitt hår, som bara jag kan se…

Världen idag börjar påminna mer och mer om den dystra framtid som skildras i The Walking Dead-serien. Människor beter sig som viljelösa vålnader vars enda motivation verkar vara jaget, och personer vi inte känner, känns hotfulla. Därför skulle jag njuta av ett kontroversiellt luciatåg med Clementine och Michonne som sprider ljus.

Visst har jag länge önskat att de två ska få träffas och överleva tillsammans, ända sedan höjdartrilogin The Walking Dead: Michonne. Men den verkliga anledningen är att jag tror vi människor behöver påminnas om att kärlek, omtanke och hjältemod inte är beroende av färg eller kön. Det enda som krävs är en god själ, som lever i en människokropp.

Jesper vill se neoneffekter

För vi ska dansa i neon

Jag skulle vilja ha Abigail ‘Fetch’ Walker från Infamous: First Light (6/10) som Lucia. Hon skulle definitivt inte behöva någon ljuskrona, utan skulle kunna bränna av några häftiga neoneffekter som substitut. För mig skulle det vara ett sätt att modernisera luciafirandet och inkludera minoritetsgruppen ‘conduits’.

Valet på stjärngosse blir självfallet Pyramidhead från Silent Hill, eftersom han inte ens behöver en strut. Han kan klistra några guldstjärnor direkt på pyramiden. Smidigt!

Vem skulle du vilja se som Lucia?

2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Thomas Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.