Veckans fråga: Vilken skräckfilmsfigur borde få ett eget spel?

Oktobers gastkramande kyla börjar greppa tag i oss, och det betyder att högtiden för skräckälskare börjar komma allt närmare. Halloween är snart hos oss med sitt bus, godis, pumpalyktor och skräckfilmer på menyn.

Det är just skräckfilmer som är en utmärkt, läskig ingrediens för veckans fråga. Många av filmhistoriens monster har fått egna spel, bland annat det klaustrofobiskt spännande Alien: Isolation (7/10) och Friday The 13th: The Game där Jason Voorhees kommer tillbaka, någon gång i höst. Men vilken skräckfilmsfigur borde få chansen till en egen speltitel?

Jerry hoppas på Freddy Krueger i Dream Warriors

its-the-chair-for-you-kid

Trånga, mörka korridorer och en gubbe med en ful jultröja. Nej, det är inte Grinchen.

Om den ishockeymaskprydde mördaren från Crystal Lake kan få ett nytt spel, borde drömdemonen från Elm Street få det också. Freddy Krueger har faktiskt ett NES-spel och ett gästinhopp i Mortal Kombat till PlayStation 3 på sin meritlista redan, men jag ser en enorm potential av att se mannen med knivhandsken i genren överlevnadsskräck. Jag kan föreställa mig att ett spelföretag tar filmen A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors och omvandlar den till ett förstapersonspel med en blandning av nämnda Alien Isolation, BioShock och P.T.

Den tredje filmen är den bästa uppföljaren i serien, och drömkrigarnas magiska förmågor kan komma till pass för att kämpa mot Kruegers tyranni i mardrömmarna. Här önskar jag att Gun Media går ihop med den perfekta samarbetspartnern i det här fallet; Supermassive Games. Until Dawn (9/10) är ett effektivt skrämsellir utan konkurrens och tillsammans kan de garanterat skapa ett äkta drömspel – eller kanske en mardröm? Robert Englunds röst till Freddy skulle vara pricken över i:et.

Martin längtar efter klaustrofobi

Usch, vilken sörja jag har hamnat i nu då...funkar Snapchat här inne?

Usch, vilken sörja jag har hamnat i nu då…funkar Instagram här inne?

Om du skulle fråga mig vilken den läskigaste film jag sett är, skulle jag svara The Descent. Denna tio år gamla skräckupplevelse kan fortfarande få mig att kippa efter andan av hopplöshet. Om du inte sett filmen, kan jag berätta att den handlar om en grupp kvinnor som får för sig att utforska ett grottsystem. Ganska snart inträffar det värsta; det trånga utrymmet de ålat sig in igenom, rasar ihop och omedelbart startar jakten efter att hitta en väg ut. Det värsta av allt är att det snart visar sig att de inte är ensamma i grottorna…

Spelet jag ser framför mig är ett Tomb Raider-liknande verk där den enda ljuskällan är videokameran som med sitt nattläge bjuder på en riktigt instängd känsla. Det skulle även vara intressant att applicera ett flerspelarläge där motståndarlaget ikläder sig rollen av de mörkerseende varelserna som är på jakt efter fräscht, mänskligt kött. De hemska, men ändå mänskliga varelserna i The Descent blir mitt självklara val!

Johan vill ha bisarra äventyr med Pinhead

Detta är varför du ska använda skyddsutrustning på byggarbetsplatser.

Detta är varför du ska använda skyddsutrustning på byggarbetsplatser.

En av mina favoritfilmserier i skräckgenren är utan tvekan Hellraiser, där vi får se de demoniska cenobiterna med Pinhead i spetsen. Det vore ett drömscenario att låta Supermassive Games berätta ett nytt kapitel i detta skruvade universum, med tanke på vilket fantastiskt jobb de gjorde med tonårsskräckisen Until Dawn.

Det är tydligt att de som jobbar där är insatta i genren, och jag hade gärna sett att de får fria händer med en ny berättelse istället för det något taffliga sidospåret Until Dawn: Rush of Blood för PlayStation VR. Det verkar lite som att Sony inte riktigt har förstått vad som gjorde att folk blev upp över öronen förtjusta i Until Dawn, men förhoppningsvis har de fler projekt på gång som inte nödvändigtvis går på räls.

Vilket monster från skräckfilmernas värld borde få ett eget spel?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.