Veckans fråga: Vilken hårdvara ska du köpa i höst?

Under förra veckans PlayStation Meeting blev det klart att denna höst kommer att vara fullsmockad av nya PlayStation-prylar. Redan innan visste vi ju att PlayStation VR kommer att släppas den 13 oktober, men nu vet vi ju även att den omtalade PlayStation 4 Pro kommer att dyka upp den 10 november. Utöver dessa stora lanseringar får vi ju möjligheten att köpa Slim-versionen av PlayStation 4 redan denna vecka.

Detta gör ju att vi antingen får ställa in oss på snålbudget eller ta ett beslut om vilken hårdvara som tilltalar oss mest. Vad vi vill veta denna vecka är förstås hur du har planerat dina hårdvaruinköp denna höst.

Johan är en pryltok som inte kan vänta

sony-announces-playstation-4-pro-1473277608

Jag är väldigt svag för det senaste när det kommer till elektronik, i synnerhet när det kommer till spelbranschen. Min förhandsbokning av PlayStation VR har legat inne sedan länge, och strax efter PlayStation Meeting avslutades förra veckan blev det en bokning av PS4 Pro också.

Det må vara svårt att riktigt få grepp om de grafiska skillnaderna som den nya konsolen kommer att erbjuda utan att se det med egna ögon, och det går ju inte riktigt att förmedla via komprimerade klipp via YouTube. Samma sak gäller ju VR-tekniken, som är ännu svårare att visa upp utan att du själv har ett headset på dig. Flertalet teknikanalyser har dock övertygat mig om att jag kommer att bli riktigt nöjd med båda dessa prylar.

Jesper avvaktar

Självklart svarta för att matcha Vitan!

Självklart svarta för att matcha Vitan!

För mig är det 100 procent mjukvara som gäller i höst. VR-trenden känns omogen och trots högre upplösning och fler titlar känns det konceptuellt väldigt likt den vektorbaserade virtuella verkligheten som Gröna Lund hade i sin arkadhall i början av 90-talet. Trots att jag brukar vara tidig med att anamma ny teknik så tänker jag ändå vänta med VR och se om det slår och hur de kan utveckla det vidare. Jag hoppas på att det ska bli lättare hjälm utan remmar och gummiband och kanske även en trådlös lösning och kontroller som inte kräver PlayStation Move.

PlayStation 4 Pro lockar betydligt mer, men jag har ingen 4k-TV ännu. Nu känns det lite snopet att jag köpte en bra TV för tre år sedan och  det är svårt att motivera ett köp av en ny redan. Nu var ju Sony tydliga med att även vi med vanlig HDTV ska kunna dra nytta av den bättre prestandan, men även här känner jag att jag vill vänta och se den bevisade skillnaden och hur stor andel av nya titlar som kommer att fungera dåligt på vanliga PlayStation 4:an.

Det enda tillbehör jag sneglar på som är relaterat till mitt PlayStation-spelande är ett par Bose QuietComfort 35-hörlurar som jag skulle använda med min Vita på tågresorna till och från jobbet, mest för det fantastiska ljudet och den eminenta brusreduceringen.

Martin håller tillbaka en smula

Att få återuppleva den här känslan är lätt värt 4800 pix!

Att få återuppleva den här känslan är lätt värt 4800 pix!

Jag blev oerhört taggad av nyheterna som avtäcktes på PlayStation Meeting, och även om fingret svävade länge över knappen för att förhandsboka PlayStation 4 Pro, lyckades jag hålla mig. För mig är anledningen att jag helt enkelt inte har råd. Jag har ytterligare en resa till Japan inbokad i höst och tänker inte fara dit utan lite kontanter i plånboken.

Innan jag beger mig till den uppåtgående solens land, tänker jag dock gladeligen hämta ut mitt bokade PlayStation VR. Verklighetsflykten som Sony erbjuder mig, kan jag helt enkelt inte motstå – det finns så mycket potential i hårdvaran tycker jag. Allt ifrån att kunna återuppleva en Hatsune Miku-konsert, till möjligheten att titta på film och uppleva samma känsla som att sitta i en biosalong. Sedan blir det såklart intressant att uppleva spelen i virtuell verklighet också!

Vad är på din inköpslista denna höst?

8 kommentarer
 1. Thomas Thomas
 2. Alestes Alestes
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • Alestes Alestes
 3. Thomas Thomas
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • Thomas Thomas
    • Johan Lindros Johan Lindros

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.