Jerrys platinautmaning: Friday the 13th: The Game

Ända sedan jag fick reda på att skräckfilmsikonen Jason Voorhees skulle få sitt första spel på flera decennier, blev jag salig av lycka. Friday the 13th: The Game (8/10) dök upp på Kickstarter och jag tvekade inte att backa projektet vilket fick tillräckligt med startkapital för IllFonic att kunna påbörja utvecklingen av spelet.

Det kändes spännande att besöka bekanta platser från Fredagen den 13:e-filmerna, även om servrarna var överbelastade vid lanseringen. Jag har flera minnen från begynnelsen men kommer aldrig att glömma min första match som Jason, eftersom jag kände mig så övermäktig i rollen som antagonist.

Jag har spelat flera hundra matcher med vänner och stiftat bekantskaper med spelare från hela världen, men jag började även upptäcka dåliga sidor hos vissa motspelare. I början kunde fuskare dra nytta av spelets buggar och gömma sig på Packanack Lodges hustak, vilket fick Jason att hoppa av omgången då han kunde inte nå dem. Men det spelade ingen roll om IllFonic kunde eliminera problemen, för trollen hittade snabbt nya sätt att förstöra spelet på.

Trots buggarna och fuskare, hade jag ändå roligt och överraskande nog belönades jag med flera troféer. Det kändes ljuvligt att döda Jason för första gången och få en guldtrofé för besväret, men vid den tidpunkten ville jag ha fler pokaler. Jag älskar filmerna och tanken på en platina i ett officiellt Fredagen den 13:e-spel vore ju en monumental upplevelse.

En påminnelse om varför Jason inte får vara med i Punch-Out.

Men jakten blev lång eftersom flera av spelets troféer tog enormt lång tid att få, något som berodde på upprepande procedurer. Att fly med båten som passagerare tretton gånger var besvärligt eftersom skutan inte alltid var tillgänglig och det krävdes enorm tur att kunna rymma med den. Men den mest tidskrävande uppgiften var att spela 1000 fullföljda matcher med Jason. Sura matchvärdar gjorde inte saken lättare.

Men min envishet lönade sig, och jag har kämpat i över ett år innan platinan äntligen dök upp i bild. Den långa resan i Crystal Lake var över och jag drog en lättnads suck.

Jag hänger upp hockeymasken för gott, men tänkte komma med några tips om du känner för att greppa tag i den svåråtkomliga platinan.

Uteslut vissa karaktärer

När du ska ta trofén för att spela med alla lägerledarna kan du utesluta några. Shelley, Fox, Mitch och Victoria tillkom efter lanseringen. Detta gäller också pokalen för alla Jasons, eftersom del 4 och Roy Burns inte heller fanns från början.

Alla troféer med båten är en pärs.

Offline Bots

Fullföljda matcher i offline räknas inte, men du kan faktiskt ge dig på en av de svåraste troféerna i detta läge. För att få guldtrofén ”A PhD for Murder”, behöver du utföra varje mord med Jason en gång. Strunta de versioner som tillkommit senare.

Ta hjälp av andra spelare

Det här är det mest värdefulla tipset jag kan ge. Gå in på olika forum och sök efter personer som du kan samarbeta med för att nå särskilda troféer. Kommunicera med varandra och ha en gnutta tålamod, så kommer du att belönas med fina pokaler.

Har du tagit alla troféer i Friday the 13th: The Game?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.