Chefredaktörens utmaning [Vecka 46]

Efter ett rejält ryck nu under hösten kan jag nu skymta slutmålet i min utmaning, med en ganska generös deadline kvar att slutföra det hela. Mycket av min tid sedan förra uppdateringen har gått till att smyga mig igenom det mästerliga Dishonored 2 (9/10) där jag lyckades med en ren pacifistgenomspelning. Jag hade till en början ambitionen att även klara mig igenom spelet utan att bli upptäckt, men det krävde lite mer tålamod än vad jag hade vid tillfället. Och min recension hade troligtvis inte varit uppe för läsning än heller.

Vid sidan av detta har jag sysselsatt mig med andra smygspel, i form av Assassin’s Creed: The Ezio Collection. Jag var otroligt nyfiken att återvända till vad många anser är seriens höjdpunkt, för att se hur pass bra det håller nu efter många års utveckling och förädling av spelmekanikerna.

50. Dishonored 2

Dishonored 2 är, bakom Dark Souls III (10/10), det spel som jag såg fram emot mest under 2016, och jag blev verkligen inte besviken. Spelet dryper av stämning och kvalitet när det gäller berättelse och nivådesign, och är snubblande nära att få full pott i betyget. En del tråkiga grafikbuggar gör att det inte når riktigt hela vägen fram, men det är onekligen en av årets bästa spelupplevelser oavsett. Nu återstår det att se om jag kan samla tillräckligt med kraft för att återvända för ett andra varv där jag kan undvika att bli sedd. Det låter som ett projekt för julledigheten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.