Chefredaktörens utmaning [Vecka 39]

Nu när vi är mitt uppe i höstruschen är det svårt att finna tid att nöta troféer, men under den gångna veckan har jag faktiskt haft en del framgångar. När jag recenserade Jazzpunk: Director’s Cut (8/10) noterade jag att trofélistan var ganska enkelt att fylla ut, och därför blev det ett extravarv i denna underbart skruvade spionhistoria.

Mitt nuvarande recensionsprojekt kommer i gengäld inte att innebära en lika enkel platinatrofé, med tanke på att jag nu sitter och nöter uppdrag i det otroligt utmanande XCOM 2. Innan jag gav mig på detta mastodontuppdrag hade jag dock tid att bege mig in i den postapokalyptiska FMV-världen i The Bunker (8/10).

39. The Bunker

Denna ganska korta men väldigt stämningsfulla upplevelse gjorde mig riktigt lycklig, och det var inte för att jag ser fram emot en postapokalyptisk framtid där vi alla är förpassade till bunkrar och skyddsrum. Det var istället för att det faktiskt finns utvecklare som är passionerade nog att försöka återuppliva det gamla FMV-konceptet som oftast var så katastrofalt under 90-talet, men som jag fortfarande vidhåller har en viss potential.

Överlag är det är bra produktion med tanke på hur liten studion är, och budgeten har troligtvis inte varit astronomisk. De lyckas skildra en intressant berättelse som faktiskt blir bättre av själva videokonceptet, men dessvärre är interaktionen ganska sparsam. Det är dock värt att kika närmare på om du gillar äventyrsspel. Det gav mig dessutom veckans andra platinatrofé, och det är ju inte heller tokigt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.