Vad spelar du i midsommarhelgen? [Vecka 25 2021]

Midsommar och med den en långhelg som vanligtvis brukar bestå av regn, snålblåst och en önskan att krypa under en filt i soffan och njuta av lite kvalitetsspel med sin konsol. Oavsett väder så blir du kanske mätt på sill, jordgubbar och färskpotatis och klämmer in lite spelande också. Den här veckan har inte bjudit på några nya recensioner på bloggen, men vi har flera på ingång inom kort.

Precis som seden påbjuder så delar vi med oss av våra spelplaner och vill hemskt gärna höra om dina.

Jesper siktar på AIM och återvänder till Midgar

Yuffie, ett energiknippe i liten förpackning.

Det känns som att platinatrofén i Marvel’s Avengers (7/10) är nära nu. Jag tror att jag kan få den att poppa under helgen. När det är klart har jag bestämt mig för att fortsätta min resa genom Midgar och spela färdigt Final Fantasy VII Remake (9/10) nu när det fått en ansiktslyftning på PlayStation 5. Min genomspelning hackades upp av recensionsspel och jag hittade inte tillbaka, men nu är det dags. Jag vill nog se expansionen också då Yuffie var en av mina favoriter som hade en fast plats i partyt när jag spelade originalet förra årtusendet.

Johan ser slutet i gyttjetunneln

Ibland behöver man svalka sig i sommarvärmen.

Det har varit en lång och bitvis utmanande väg, men nu lutar det åt att platinan i Snowrunner (7/10) snart är i min hand. Jag har slutligen blivit klar med alla uppdrag och tävlingar, och nu ska jag bara moppa upp en sista trofé som jag lyckades missa på första genomspelningen. Sedan kanske det är dags att börja utforska de många expansionskartorna för att vad dessa har att erbjuda.

Jonny åker på ännu en retrotripp

Stora öron och en sparkdräkt, klart som tusan att det är Alex Kidd!

Bara några veckor efter att jag recenserade Wonderboy: Asha in Monsterworld (8/10) har det dykt upp en annan gammal klassiker i nytt fodral på mitt skrivbord, nämligen Alex Kidd in Miracle World DX. Det kommer att bli mitt stora fokus under midsommarhelgen, och jag kan redan avslöja att spelet bjuder på en hel del utmaningar, precis som många äldre spel gör.

Det finns såklart en inställning för oss moderna människor som ger oändligt med liv, men än så länge har jag vägrat att låta mig falla för en sån lockelse. Vi får se om den inställningen håller spelet ut, men i vilket fall kommer ni att få läsa om äventyret i en recension inom kort.

Vad spelar du i midsommarhelgen?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.