Vad spelar du i julhelgen? [Vecka 51 2013]

Julhelgen närmar sig med stormsteg och du stressar kanske för fullt med julklappsköp, städning och annat. När det väl är klart hoppas vi iallafall att du är lite ledig, årets julhelg ligger ju extra fint till för att lirka in lite extra ledighet i klämdagarna.

Just julen tycker åtminstone jag känns extra lämplig för spel, och nu när alla stora släpp redan är överstökade är det dessutom ett ypperligt tillfälle att gräva lite i skämshögen.

Joakim spelar analogt

Joakim ska hänga med det här gamla piratgänget

Joakim ska hänga med det här gamla piratgänget

Jag hade faktiskt tänkt att gräva fram lite fina brädspel i vintermörkret, värma på glöggen och blanda till lite mysiga juldrinkar tillsammans med vänner. Främst ska vi testa Ticket To Ride och det fullkomligt knasiga Cards Against Humanity, det sistnämnda lämpar sig extremt väl vid just lite festligare tillfällen.

Givetvis blir det även en del digitala spelsessioner och där fortsätter jag i sällskapets tecken med förträffliga Mario Party 9, ett av de bästa spelen i serien och otroligt kul med tre spelglada vänner i soffan. När jag får en liten stund för mig själv ska jag försöka fixa klart Assassins Creed IV: Black Flag och känns på första episoden av nya säsongen i The Walking Dead.

Toby gräver sig allt djupare ned i Dark Souls-träsket

Hädanefter kommer vi inte att fråga Toby vad han spelar utan bara klistra in samma text om Dark Souls varje gång.

Hädanefter kommer vi inte att fråga Toby vad han spelar utan bara klistra in samma text om Dark Souls varje gång.

Vad som började som ett intressant tankeexperiment (”Ska jag se om det går att komma längre än Firelink Shrine den här gången?”) för sex veckor sedan har nu förvandlats till en lätt besatthet. Dark Souls är det bästa spelet jag har spelat på flera år, och jag har nog inte haft såhär roligt sedan jag spelade World of Warcraft. Just nu befinner jag mig i Tomb of Giants, och planen är att Gravelord Nito ska få däng. En del av mig har uttryckt en önskan av att klara av spelet innan årsskiftet, men med tanke på att Dark Souls II inte släpps förrän i mars nästa år tror jag att jag suger på karamellen lite extra.

Utöver det tänkte jag ge mig i kast med de första kapitlen i både The Walking Dead: Season Two och The Wolf Among Us, samt att jag måste ta mig igenom PC-indiepärlan Papers, Please.

Simon kör bärbart för hela slanten

Måste. Rädda. Teensies.

Måste. Rädda. Fler. Teensies.

Eftersom jag lämnar mitt trygga hem i tio dagar blir det framförallt bärbara spel som dominerar. Jag har laddat min PS Vita full till bristningsgränsen och kommer nog att få svårt att välja nästan.

Ska jag rädda Teensies i Rayman Legends? Wrestla i Guacamelee!? Gräva mig djupare ned i Spelunkys grottor? Eller är det dags att fortsätta jobba mot platinumtrofén i Tearaway? Tyvärr har andra säsongen av The Walking Dead inte släppts till plattformen ännu, annars hade det också varit en solklar kandidat.

Sen blir det självklart otaliga timmar Marvel Puzzle Quest på min telefon också. Det är mobilknark som utan problem kan konkurrera med Candy Crush Saga eller Plants vs. Zombies.

Det var vad vi leker med i julhelgen, men vad ska ni spela?

12 kommentarer
 1. motz motz
 2. Mac_da_man
 3. Freelancer Freelancer
  • Joakim Håkansson Joakim Håkansson
   • Freelancer Freelancer
 4. OxRagol
 5. Fredrik Johansson Fredrik Johansson
 6. Quint Quint
 7. Tap10lan
 8. Jimmy Wilhelmsson Jimmy Wilhelmsson
  • tap10lan
 9. Neomaister neomaister

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.