Vad spelar du i helgen? [Vecka 8 2018]

Nu är det dags att välkomna helgen igen och det känns riktigt trevligt måste jag säga. Veckan som har gått har erbjudit en hel del trevliga spelsläpp men även en av de bästa nyheterna på länge: Burnout Paradise Remastered släpps till PlayStation 4!

Det är nästan så att jag vill damma av min gamla PlayStation 3 och starta spelet igen för att känna den där fantastiska, nostalgiska känslan av att spela ett tio år gammalt mästerverk. Nostalgin får dock vänta tills nästa vecka eftersom det ligger ett mastigt rollspel på recensionsbordet, samt att familjen ska fira att jag blivit ett år visare.

Nu startar vi helgen genom att höra efter vad som spelas tycker jag!

Martin återförenas med Kirito (igen)

Ha! Erkänn att du inte klarar en "360 no scope", dumma robot!

Ha! Erkänn att du inte klarar en ”360 no scope”, dumma robot!

Det senaste spelet i serien som kretsar kring svärdmästaren Kirito och hans trogna följeslagare Asuna fortsätter i Sword Art Online: Fatal Bullet. I denna titel utspelar sig handlingen i online-spelet Gun Gale online och som du kanske förstår av titeln, är det skjutvapen som gäller nu. Jag har startat upp spelet och har omedelbart känt ett uppfriskande tempo som jag uppskattar mycket.

Om jag får tid över blir det förmodligen några timmar i Dying Light för att klara av ytterligare några sidouppdrag tillsammans med sonen.

Jesper bygger broar

…och sedan blir det tårta…

Jag har två recensionsspel för tillfället och det blir fullt fokus på dessa under helgens spelande. Det första är Bridge Constructor Portal som spinner vidare på Bridge Constructor (6/10) samtidigt som det blandar in Aperture Science testrum och den artificiella intelligensen G.L.A.D.O.S. Det andra är det magifria medeltidsrollspelet Kingdom Come: Deliverance där du axlar rollen som smedsonen Henry och beslutar vad hans öde kommer att bli.

Bortsett från spelandet bjuder helgen både på öl- och whiskymässa i Uppsala och Black Panther på bio.

Johan kämpar vidare i Kamurocho

Saknar du de vikbara telefonerna? Nej, inte jag heller.

För inte så länge sedan påbörjade jag mitt lilla projekt att komma ikapp i Yakuza-serien, och hittills har det gått ganska bra. Yakuza 3 är avklarat, och det bjöd på en bitvis smått fantastisk resa. Jag har dessutom hunnit med att påbörja Yakuza 4, och det har bjudit på både bättre översättning och en del komfortförbättringar i spelmekanikerna. Helgen kommer att innebära ännu fler intriger i den japanska organiserade brottsligheten, för att förhoppningsvis kunna bli klar med slutmålet i april när Yakuza 6: The Song of Life släpps.

Men nu till det som verkligen intresserar oss: vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.