Vad spelar du i helgen? [Vecka 7 2021]

Ännu en vecka har nu flugit förbi, i vad jag själv har upplevt som raketfart, och det har verkligen varit full rulle på redaktionen också. Tack vare den starka starten på spelåret har vi nu hunnit dela ut vår tredje fullpottare i form av Cyber Shadow (10/10), och om 2021 fortsätter i detta tempo kan det bli en monumental uppgift att summera allt i våra årslistor.

Med helgen runt hörnet tar vi traditionsenligt upp några av redaktionens planer innan vi lämnar ordet till våra kära läsare!

Martin lär sig nya JRPG-kNep

OK, vem vågar ta ton först?

Jag har upplevt ett stort nederlag i platinajakten rörande Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (10/10), där jag trodde att jag behövde baka ihop samtliga recept. Efter cirka sju timmars fokus kunde jag dock konstatera att så inte var fallet. Istället begav jag mig på den verkliga slutbossen, vilken nedgjorde mig efter första attacken.

Därför känns det uppfriskande att få tillbringa helgen med ett nytt, japanskt spel. På recensionsbordet ligger nämligen Neptunia Virtual Stars; ett spel i Hyperdimension Neptunia-universat som utlovar en kombination av hack ’n’ slash och musik. På pappret låter det oerhört lovande och jag hoppas att kunna dela med mig av mina upplevelser om ungefär en vecka.

Johan hänger med finsk vaktmästare

Majoriteten av helgen kommer visserligen att tillbringas med jobb, men nog kommer jag att kunna klämma in lite speltid ändå. Control: Ultimate Edition (9/10) ligger på att göra-listan, även om jag redan körde ett varv på PC när det begav sig. Det är glädjande att se att även konsolspelare fick en (tekniskt sett) vettig version av spelet till slut.

Jag är dock väldigt kluven om jag ska stå ut med 30 FPS för att kunna njuta av den underbara ray tracing som spelet erbjuder…

Jesper fortsätter sin japanturné

Protagonisten knatar runt med en kattsäck istället för en kappsäck.

Helgen går i musougenrens tecken i form av Persona 5 Strikers. Jag spelar det med avsikt att recensera det och hoppas ha en text för dig att läsa under nästa vecka i samband med att spelet släpps.

Skulle det bli tid över för annat spelande så blir det något lättsamt spel, kanske något av de nya Artifex Mundi-spelen jag plockade upp på rean.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.