Vad spelar du i helgen? [Vecka 7 2014]

Idag är det alla hjärtans dag och vad passar då bättre att fira denna högtid tillsammans med sin älskade än i exempelvis ett trevligt partyspel, en japansk datingsimulator, ett massivt onlinerollspel eller kanske… Dark Souls? För vad kan bli mer romantiskt än att slakta monster tillsammans?

För alla lyckliga par och singlar som tröttnat på att spela samma spel vecka in och vecka ut släpps det lyckligtvis fler spel än vad det gjort på länge till PlayStation-plattformarna idag, och du kan bland annat ta del av efterlängtade Final Fantasy XIII-3 (eller Lightning Returns: Final Fantasy XIII heter det kanske), djungelskjutarsamlingen Far Cry: The Wild Expedition och det nya Lego-spelet LEGO The Movie Videogame som baseras på filmen som bygger på spelen som bygger på leksakerna – eh, ni fattar.

Så, det finns alltså en del att spela i helgen. Vad har du tänkt att spela, och med vem? Här är i alla fall vad vi kommer att ägna oss åt.

Krille och Tifa leker med åskan i Final Fantasy

Tifa låtsas ignorera nya Final Fantasy och sätter märkligt nog hellre tänderna i del sju - men nu fanns inte det framme så då högg hon tag i denna välkända figur istället. Husse får nog skaffa Catuar-docka till henne istället...

Tifa låtsas ignorera nya Final Fantasy och sätter märkligt nog hellre tänderna i del sju – men nu fanns inte det framme så då högg hon tag i denna välkända figur istället. Husse får nog skaffa en Cactuar-docka till henne istället…

Även om det hade varit mer passande för vår hundvalp Tifa att vara med och spela Final Fantasy VII som första del i den japanska rollspelsserien tänker vi i helgen hoppa rakt in i seriens trettontredje del, eller vad man nu ska kalla det för. Tifa kommer visserligen inte förstå någonting av handlingen då hon inte var född när husse spelade igenom XIII och XIII-2, men å andra sidan undrar jag om det hade hjälpt då sistnämnda delens berättande var minst sagt rörigt.

Själv är jag en av de få som tycker att Final Fantasy XIII var ruskigt bra och helt rätt riktning för serien – kanske rentutav det första spelet som kändes som ett riktigt Final Fantasy sedan del tio (bortsett från Lost Odyssey då) och gillade allt från handlingen till stridsystemet. XIII-2 var också riktigt kul att spela och finslipade stridssystemet ytterligare samtidigt som det införde underhållande tidsresor, men det var ändå långt ifrån lika bra som föregångaren och saknade framför allt en berättelse och karaktärer som var engagerande nog för mig (ändå hade jag såpass kul att jag tog en platinatrofé även i den XIII-delen). Huruvida Lightning Returns: Final Fantasy XIII faller mig i smaken återstår att se, men jag har faktiskt grymt höga förhoppningar om att det kan vara riktigt bra, så jag hoppas kunna avlägga en rapport efter helgen utan att behöva fälla några tårar av besvikelse.

Johan strider i Strider

Som ni säkert kan lista ut bjuder helgen på en del Dark Souls för min del. Jag börjar nu närma mig slutet i min andra genomspelning och har enbart en handfull bossar kvar. Att gå från närstrid till magiker har visat bredden och mångfalden av taktiker i spelet.

Helgen kommer dock inte helt och hållet att tillbringas i Lordran eftersom jag även spelar nyversionen av det gamla klassiska Strider, som släpps till PlayStation 3 och PlayStation 4 nästa vecka. Jag kan inte gå in på några detaljer om spelet än, men recensionen kommer att dyka upp under nästa vecka.

Som om inte detta vore nog hade jag även tänkt återvända till The Last of Us för att spela igenom expansionen Left Behind. Jag misstänker att det kommer att bli en känslomässigt krävande resa även denna gång.

Fredrik slåss mot monster

Ys

Jag undrar vad den där stenen försöker säga.

Nu ska jag inte svära på att jag INTE kommer spela Dark Souls i helgen, men jag tänkte göra ett modigt försök att spela lite andra saker. Dels lockar The Walking Dead fortfarande, även om det innebär att jag måste spela igenom säsong ett.

Nej, högst upp på listan över saker att spela ligger faktiskt Ys: Memories of Celceta, ett actionbetonat rollspel till PlayStation Vita. Jag kämpar fortfarande då och då med Rainbow Moon och att försöka komma någonstans överhuvudtaget i Spelunky. Jag skulle nästan vilja sträcka mig till att hävda att Spelunky är minst lika oförlåtande som Demon’s Souls eller Dark Souls. Om inte mer. Det känns åtminstone lite mindre rättvist och mer slumpartat.

Utöver det tänkte jag faktiskt inte spela särskilt mycket – vädret börjar gå mot det bättre, och en lång, kall vinter har försatt min rygg i rätt dåligt skick – så högt upp på listan över aktiviteter står faktiskt något så analogt som promenader.

Det är vad vi tänkt göra, men vad ska du spela i helgen?

7 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Mac_da_man
  3. motz motz
  4. Macke86
  5. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
  6. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
  7. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.