Vad spelar du i helgen? [Vecka 52 2019]

Årets allra sista helg är här och det innebär att vi är ruskigt nära spelåret 2020. Men ännu finns tid att kanske klara av det där sista spelet i skämshögen.

Vi hoppas att du uppskattar våra årslistor i väntan på det nya året. Vi är snart framme vid den stora finalen. Men tills dess; njut av en härlig ledighet!

Johan tar sig an en ny slutgiltig fantasi

Det såg aningen mer spektakulärt ut på Gamescom i somras.

Under årets gång har jag sakta men säkert avverkat ett gäng spel ur Final Fantasy-serien, eftersom dessa sedan länge har varit ett gapande hål på spelmeritlistan. Turen har nu kommit till det alltid lika omtalade Final Fantasy VII, och även om det inte är mycket att hänga i granen på det grafiska planet så ser jag fram emot att uppleva alla ögonblick som gjorde spelet minnesvärt. Kanske hinner jag att bli klar lagom till nyversionen släpps nästa år?

Martin svärmar för apokalypsen

For the Horde!

Under den stora rean på PlayStation Store, passade jag på att öka antalet spel i skämshögen. Förutom en del Artifex Mundi-spel, köpte jag också Days Gone (8/10) och Life is Strange 2.

Som den zombie-fantast jag är, föll förstavalet såklart på Days Gone, vilket jag varvar med att spöa upp gatugäng i Yakuza Kiwami (8/10).

Jesper nöter vidare

Det är inte Kingdom Hearts även om hon heter Musse.

Nu tror jag att jag närmar mig slutet av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (10/10). Jag har börjat få troféer som indikerar att slutet är nära och den senaste grottan jag gjorde klart hade en episk avslutning. Men jag är inte klar när eftertexterna rullar, för då ska hela spelet köras om på svåraste svårighetsgraden för att kunna få platinapokalen. Men då kan jag dra på i turboläge och behöver inte utforska varje vrå och höra varje dialog en gång till.

Kim både räddar och erövrar världen

Det är alltid säkrast att skjuta först och ställa frågor efteråt när det gäller Pandorans.

Räddar världen gör jag i Phoenix Point. Det allra första spelet jag stöttat via Kickstarter. I den andliga uppföljaren till XCOM har skaparen Julian Gollop fått chansen att visa hur XCOM 2 skulle sett ut om han fått axla ansvaret. Så har du inte fått nog av XCOM och vill ha mer kan detta mycket väl vara spelet för dig. Då jag också är förtjust i att härska och söndra ser jag även till att hålla ställningarna i Civilization VI (8/10) för säkerhets skull.

Vad spelar du under årets sista helg?

2 kommentarer
  1. Niklas Storm
  2. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.