Vad spelar du i helgen? [Vecka 5 2021]

Den första veckan i februari kan vi snart lägga bakom oss och även om snön ligger tjock runt om i landet, hindrar det ju inte en sann spelare att skippa pulkan och benbrotten till förmån för en mysig PlayStation-helg.

Under veckan fick vi välkomna årets andra spel med full pott i form av Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (10/10), vilket fick mig att helt ändra uppfattning om den 22 versioner gamla spelserien.

Innan vi kastar oss in i helgens lugn tänkte vi dock presentera vad vi i redaktionen tillbringar våra lediga timmar med. Sedan är vi såklart väldigt intresserade av att läsa vad du har för dig!

Jonny slåss på gator och torg

Den här staden har allvarliga problem med ohyra!

Under den gångna veckan började jag så smått att spela Mordheim: City of the Damned som jag inte har spelat på väldigt länge. Det är långt ifrån ett perfekt spel, men jag upplever ändå en viss charm i att få knåpa ihop ett litet gäng med bråkstakar, skicka ut dem på gatorna och håva in guld och gröna stenar.

Spelet är stundvis brutalt svårt, men om det är någon gång man har tid för utmaningar så är det på helgen.

Martin vill få tiden att fRyza

Finns det en trofé för att sträcka sig mot himlen efter en tuff strid?

Ja. Återigen tänker jag kasta mig in i världen av alkemi, strider och utforskande. Jag återvänder med längtan till ytterligare en helg tillsammans med Reisalin Stout i Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (10/10). Den här omgången ska jag fokusera på sidouppdrag, resurssamlande och eventuellt att ta mig närmare det nalkande slutet.

Jag tycker så mycket om det här spelet att jag inte tänker ge mig förrän jag har en platinatrofé för att bevisa min hängivelse. Och när jag är klar med det, hoppar jag nog på Atelier Ryza: Ever Darkness and the Secret Hideout (6/10) bara för att frossa vidare i världen.

Jesper leker irländsk samuraj

”Nu känner jag demonerna komma” som Robert Gustafsson sa när han imiterade Ingemar Bergman i en klassisk reklamfilm.

Jag har fått recensionsexemplaret av PlayStation 5-utgåvan av The Nioh Collection och håller på att spela Nioh Remastered för fullt. Jag kommer att recensera spelen var för sig, så helgens fokus kommer att ligga på den första delen.

Skulle jag bli sugen på variation så är jag mitt i Kentucky Route Zero och köpte ett gäng småspel på den pågående rean med avsikt att plocka troféer. Bland annat har jag tre nya Artifex Mundi-äventyr att sätta tänderna i.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.