Vad spelar du i helgen? [Vecka 5 2015]

Det är nu dags för månadens sista helg och den gångna veckan har bjudit på en hel del intressanta spelsläpp, som till exempel Grim Fandango, Dying Light och Life is Strange. Det är dock bara en försmak av alla de trevliga spel som är på gång nästa månad, som du kan läsa mer om här. Innan det är dags för februari ska vi dock fokusera på vad som sker i helgen.

Johan skuttar mellan zombier

dying-light-2[1]

Zombien i bakgrunden ville också prova på parkour, men det gick inte helt enligt planen.

Planen för denna helg är enkel, jag kommer att tillbringa ganska mycket tid med Techlands nya zombiespel Dying Light. Jag har hittills spelat igenom de inledande handledninguppdragen och än så länge lyckas spelet tillfredsställa den där delen av mig som älskade Dead Island så mycket. Lyckligtvis verkar inte Dying Light lida av lika många grova buggar, och styrningen är inte alls lika stel och klumpig. Jag sörjer dock fortfarande det faktum att utvecklarna tog bort det analoga stridssystemet, då detta var en av de absoluta höjdpunkterna i Dead Island.

Martin kör mjukskräckis och umgås med Johan

Martin, vi vet att du inte tål mörkt hår och lysande ögon...Muhahahaaa

Martin, vi vet att du inte tål mörkt hår och lysande ögon…Muhahahaaa

Av någon anledning blev jag för ett tag sedan sugen på att spela lite skräckspel men efter att ha provat Outlast en stund upptäckte jag att jag inte klarade av genren ännu. Jag bestämde mig istället för att börja med något mer lättsmält och därför valde jag Master Reboot. Jag tycker att spelet har en riktigt skön atmosfär och är alldeles lagom läskigt stundtals.

Jag tänkte också hinna med några omgångar av samarbete i Dying Light tillsammans med Johan. Vi provade lite igår och hade riktigt kul tycker jag. Jag misstänker dock att min spelkamrat började tröttna på min nyfunna kärlek till UV-lampan som jag fann stort nöje i att leka ravefest med.

Om du undrar ifall Techlands ”ragdoll-fysik” är lika hysteriskt rolig som i tidigare spel, kan vi glädja er med nedanstående filmklipp som på ett vackert sätt visar att den är lika framstående som vi önskar!

Mycket skräck och många odöda invaderar vår helg på redaktionen men…
Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Macce_1
  2. Quint Quint
  3. Jim

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.