Månadens höjdpunkter [Februari 2015]

Året har nästan precis börjat men på spelfronten börjar det redan dra ihop sig till årets första högsäsong efter en relativt sett ganska lugn period i december och januari. Februari bjuder på en del intressanta titlar, stora som små, och jag har valt ut några stycken som du bör hålla ögonen på.

The Order: 1886 (PS4)

Förväntningarna är höga när det kommer till årets första stora PlayStation 4-exklusiva titel från utvecklarna Ready at Dawn, och om spelkänslan lyckas matcha den utsökta grafiken har vi ett ganska lovande spel på gång. Blandningen av ett viktorianskt London, övernaturliga element och kreativa vapen har i alla fall min fulla uppmärksamhet.

De har varit ganska tystlåtna om själva berättelsen, vilket kan betyda två saker. Det mest troliga är att de inte vill avslöja för mycket av spelets handling med tanke på att det saknar flerspelarläge, men det kan ju även betyda att det kommer att bli en slätstruken korridorskjutare. Jag väljer att vara optimist i detta fall och det ska bli intressant att se hur Ready at Dawn lyckas med deras första fullstora konsolsläpp.

Evolve (PS4)

Oavsett vad man tycker om spel som enbart är baserat på flerspelarlägen är det svårt att argumentera att Evolve är något annat än ett lovande spel. Det assymetriska flerspelarläget för fem spelare, där fyra stycken spelar som jägare av olika klasser och den femte som ett stort monster, är ett bra upplägg för intressanta spelsekvenser och hetsiga onlinematcher.

Om jag bortser från utgivarnas fåniga reklamkampanjer där de med skohorn försöker tvinga in spelet i e-sports-kategorin ser faktiskt spelet ganska kul ut, och detta kommer från en person som nästan aldrig spelar onlinespel. Planerna för extremt mycket expansionsmaterial kan dock skjuta spelet i sank om de splittrar spelarbasen för mycket.

htol#NiQ: The Firefly Diary (Vita)

En tidig kandidat för årets knepigaste spelnamn, men samtidigt ett lovande spel till PlayStation Vita. Huvudpersonen är en flicka vid namn Mion som, precis som i nästan alla japanska berättelser, har tappat minnet. När hon vaknar upp är datum den 31 december år 9999 och allting runt henne är ödelagt och det är din uppgift att styra en eldfluga som agerar som en guide för Mion så att hon kan ta sig upp från ruinerna.

Spelet släpptes redan i somras i Japan och den fantastiska grafiska stilen har tilltalat mig sedan den första dagen jag såg spelet. Själva spelandet ser ut att påminna en del om Murasaki Baby (7/10) och Escape Plan, och jag hoppas verkligen att pekskärmsstyrningen fungerar på ett vettigt vis. Avslutningsvis kan jag informera om att namnet ska uttalas Hotaru no Nikki, åtminstone enligt Wikipedia.

Övriga spelsläpp i februari:

 • Criminal Girls: Invite Only (Vita)
 • SpongeBob HeroPants (Vita)
 • Unmechanical: Extended (PS4, PS3)
 • Hyperdimension Neptunia Re;Birth2 (Vita)
 • Dead or Alive 5: Final Round (PS4, PS3)
 • Resident Evil Revelations 2 Episode 1 (PS4, PS3)
 • Dragon Ball Z Xenoverse (PS4, PS3)
 • Dynasty Warriors 8 Empires (PS4, PS3)
 • Hyperdevotion Noire: Goddess Black Heart (Vita)

Februari ser ut att bli en riktigt bra spelmånad – vad ser du mest fram emot?

5 kommentarer
 1. motz motz
 2. Alestes Alestes
 3. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
  • jonasbylin jonasbylin
   • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.