Vad spelar du i helgen? [Vecka 49 2021]

Nu kan vi nästan skymta julen runt krönet med endast två veckor kvar till denna högtid, samt förhoppningsvis lite ledighet från arbete. Spelåret har redan haft lite av sin julafton under natten mellan torsdag och fredag när Geoff Keighley anordnade ytterligare en kavalkad av trailrar och priser till årets mest framstående spelupplevelser. Förutom ett gäng intressanta utannonseringar, som exempelvis Alan Wake 2, tog svenskutvecklade It Takes Two hem priset för årets spel. Vilket spel som lyckas plocka hem denna ära på bloggen i år kommer du traditionsenligt att få reda på framåt slutet av året.

Innan dess är det dock dags att dela med oss av redaktionens planer för de kommande dagarna, och vi vill förstås även veta vad du har på agendan!

Jesper utforskar en dyster värld

Den svartvita grafiken blir effektfull med ljus- och skuggeffekter.

Jag har ett recensionsprojekt på mitt bord i form av pusselplattformaren White Shadows. Denna dystopiska fabel kommer att vara mitt huvudfokus under helgen. Om jag behöver variation eller mot all förmodan skulle bli färdig så är jag gissningsvis mitt i min första genomspelning av Death’s Door (10/10) och att fortsätta där ligger näst på tur.

I tredje hand tänkte jag ge expansionen till Final Fantasy VII Remake (9/10) en chans till. Jag avslutade det i ilska över ett minispel som måste klaras helt utan misstag för en trofé och jag skulle gärna se den där 100%-markeringen innan del två kommer. Jag vill kunna säga att jag har gjort allt i Final Fantasy VII eftersom jag i originalet besegrade båda Omega-vapnen, avlade fram en guldchocobo och hade maxade Knights of the Round, Mime och Counter-materia i trippel uppsättning.

Jonny sparkar ut ovälkomna besökare

Den ena är fulare än den andre!

Med en rejäl förkylning hängande över mig har veckans spelsessioner varit lite segare än vanligt, men nu när hjärnan börjar piggna till är jag på spåret igen och redo för ett nytt recensionsspel.

Titeln som nu ska skärskådas är frontad av den gamla actionhjälten Serious Sam. Det hela handlar alltså om Serious Sam 4, och jag ska inte sticka under stol med att det precis som sina föregångare osar av testosteron, krutrök och svettiga utomjordingar.

Jag har även fått ett återfall och smått börjat spela deckbuilder-spelet Slay the Spire. Ett spel jag varmt kan rekommendera för den som gillar utmanande äventyr.

Fredrik reser runt i en expanderad värld

Final Fantasy XIV: Endwalker lanserades officiellt i tisdags, men vi som hade förbokat det fick tillgång till det redan förra fredagen, åtminstone i teorin. På grund av en oväntat stor efterfrågan och ett högt antal förbokningar så har det varit uppemot en halv dags väntande i kö för att bli insläppt för att få se alla nya nyheter. Två nya jobb, en ny ras, en hyfsat omfattande ombalansering av alla karaktärsvärden och såklart – ett rejält sjok av handling.

Efter att ha tagit mig igenom huvudhistorien och pressat mig själv och min karaktär till det yttersta så måste jag ge en eloge till spelets skrivarteam. Jag föll pladask för handlingen, karaktärsutvecklingen och alla de fina sidohandlingarna i den förra expansionen och var rädd att det kanske var ren tur. När jag började närma mig slutet av Endwalker så insåg jag att det inte var det. Många långa oavslutade historier (vissa sedan grundspelet släpptes) knyts ihop. Många frågetecken vi alla haft har äntligen blivit besvarade. Och jag har fortfarande väldigt mycket kvar att utforska, uppleva och ett otal jobb att lära känna igen. Så min helg kommer tillbringas i Eorzea, om nu köerna vill behaga släppa in mig i spelet.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.