Vad spelar du i helgen? [Vecka 49 2013]

Så var det fredag igen och idag släpps Gran Turismo 6. Är detta något du tänker lägga vantarna på och spela i helgen, eller är det kanske någon annan titel som ska förgylla din spelhelg? Jag gissar på att det är många som kommer att fortsätta spela PlayStation 4 men också en hel del som ger sig an den uppsjö av spel som släppts till PS3 och PS Vita under hösten. Eller ska du kanske prova på någon gammal klassiker som du missat? I så fall skulle jag rekommendera att du tar en titt på Fredriks text om spelskatten Dark Souls.

Här är i alla fall vad vi tänkt spela:

Krille åker vidare:

För Krilles del är det tjuv och polis för hela slanten i helgen.

För Krilles del är det tjuv och polis för hela slanten i helgen.

Min PS4 har gått varm hela veckan här hemma, och som det ser ut nu kommer den att gå ännu varmare under helgen. Det jag kommer att köra mest är bil i Need for Speed: Rivals, ett spel som faktiskt lyckats få mig intresserad av onlinespelande igen. Hittills har jag mest spelat som efterlyst fartdåre, men till helgen blir det nog till att hoppa in i de alldeles för dyra polisbilarna och jaga andra uslingar som bryter mot trafikreglerna.

Jag ska även ge vad som verkar vara spelet med klart skevast prisbild till PS4 en chans i Angry Birds Star Wars. Blir det någon tid över efter det kommer jag förmodligen att tillbringa denna med det extremt beroendeframkallande Resogun (9/10) – nu när jag lyckats låsa upp alla troféer blir det att jaga de högsta placeringarna i spelets internationella topplistor.

Simon spelar rollspelen du borde låta bli:

Game of Thrones är kanske inte det snyggaste spelet men det har andra egenskaper. Som karaktärer, medelmåttiga strider och typ ett manus?

Game of Thrones är kanske inte det snyggaste spelet men det har andra egenskaper. Som träiga karaktärer, medelmåttiga strider och typ ett manus?

Själv sitter jag kvar i den förra konsolgenerationen, men som tur är har Sony passat på att rea ut digitala spel som passar mig. Just nu sitter jag i början av Cyanides allmänt sågade rollspel baserat på Game of Thrones. Det är hittills träigt, fult men ändå charmigt på något sätt. Eller så har jag bara Westeros-abstinens i väntan på den där boken som George R.R. Martin aldrig kommer att lyckas skriva klart. Dessutom passade jag på att skaffa studions förra spel Of Orcs And Men så jag kan njuta av fånigt många timmar mediokra rollspel.

Fast helgerna brukar i och för sig oftare innebära mobilare spel för min del. Där går Spelunky varmt på PS Vita medan jag måste ladda min telefon tre gånger om dagen tack vare Marvel Puzzle Quest.

Jonas recensionsspelar för fullt:

Vår nya storfiende är uppenbarligen Kina

Vår nya storfiende är tydligen Kina.

Hemma hos mig blir det recensionsspelande! Skylanders: Swap Force, NBA 2K14, Battlefield 4: China Rising och The Playroom (samtliga på PS4-maskinen) ska betas av i rasande takt, men jag kommer också att ägna en hel del tid till Marvel Puzzle Quest – det första Free 2 Play-spelet som har fått mig att spendera en hel del pengar. Jag håller tummarna att det aldrig dyker upp på konsol, för då skulle jag bli ruinerad.

Nog om oss nu, vad spelar du i helgen?

10 kommentarer
 1. Mac_da_man
 2. macke86
 3. papzy
  • motz motz
 4. Neomaister Neomaister
 5. Quint Quint
 6. jonasbylin jonasbylin
 7. OstKakan OstKakan
 8. Joakim Håkansson Joakim Håkansson
 9. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.