Vad spelar du i helgen? [Vecka 48 2023]

Det är fredag igen, och ni vet såklart vad det betyder. Jo, som traditionen bjuder är det dags för oss på bloggen att dela med oss av våra kommande spelplaner för helgen. Releasetempot för nya spel kanske har saktat ned något då vi närmar oss slutet på året, men det innebär inte att vi har slut på saker att skriva om.

Några spel ligger fortfarande i rullorna, och till råga på det har flera av oss stora skämshögar med spel vi inte har hunnit ta oss an än, ett faktum som blir lite svettigt då vi närmar oss sammanställningen av våra klassiska årslistor. Klart är iallafall att helgen är full av spännande spelmöjligheter, och dessa ska ni få läsa om nu.

Jonny utforskar nytt material

”Jag hade tänkt låna lite socker, men jag ser att du är upptagen.”

Efter att ha avverkat några stycken recensionsspel i veckan har jag för stunden bara ett kvar, och knappt ens det eftersom det faktiskt är en expansion och inte ett helt spel om man ska vara lite petig. Det är såklart The Awakened King, den första expansionen till Remnant 2 (8/10) jag pratar om och tanken är att konsolen ska gå varm med denna upplevelse under helgen.

Skulle det bli att jag får tid över kommer jag eventuellt att försöka få med min sambo på att runda av It Takes Two vilket vi har spelat till och från under en ganska lång tid. Går inte det kanske jag gör ett angrepp mot skämshögen, men vad det blir jag spelar då återstå att se.

Fredrik gräver i spelminnes-arkivet

”No, you’re breathtaking”

Förberedelserna inför våra årslistor pågår för fullt, och jag kommer nog tillbringa en del tid i helgen med att gå tillbaka och se över alla spel jag spelat i år för att se vilka som ska få plats i vilka listor. Bland annat behöver jag spela igenom Cyberpunk 2077 igen efter att Phantom Liberty-expansionen kom. Utöver det har jag ett par recensionstexter att författa, så inom kort kommer ni kunna läsa mina intryck av Flashback 2, Calico och Forest Grove. Så det ser ut att bli en helg med mer fokus på att tänka på spel än att faktiskt spela spel.

Martin fortsätter att plugga magi

Hjälp! Det finns för många trollformler. Och den jag behöver, hittar jag inte längre!

Det var som jag trodde. Efter att ha startat upp Hogwart’s Legacy på min PlayStation 5, fastnade jag i princip omedelbart. Jag fullkomligt älskar världen, uppdragen och att i sann Skyrim-anda, bara skrota omkring och upptäcka nya områden.

Jag låste för ett tag sedan upp förmågan att färdas på min kvast och det har spätt på utforskarlusten än mer. Helgen kommer därför att bestå i att irra omkring i skogarna runt skolan Hogwarts. Kanske kör jag igenom ett av huvuduppdragen också. Kanske…

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.