Vad spelar du i helgen? [Vecka 48 2020]

En vecka har nu gått sedan PlayStation 5 kom och förgyllde våra vardagar, om du hade turen att snappa upp en förstås. Flitens lampa lyser starkt på redaktionen för att hinna ikapp med texter för lanseringsspelen, samtidigt som vi förstås tar ett ögonblick att bara njuta av den nya hårdvaran och dess möjligheter.

Vi är förstås väldigt nyfikna på vad som har sysselsatt dig denna första vecka, och vad som är på menyn den kommande helgen. Först kommer axplock av de projekt som pågår i redaktionen.

Jesper samlar själar igen

En av bossarna som jag besegrat, men jag använde hillebard istället för rapir.

Jag har för tillfället inget recensionsspel på mitt bord och lägger i stort sett all min speltid på nyversionen av Demon’s Souls på PlayStation 5. Jag spelade aldrig originalet på PlayStation 3 och har fått blodad tand efter de senare Souls-spelen. Jag är i skrivande stund 5 bossar in i en blind genomspelning, även om jag måste erkänna att jag blev tvungen att få en ledtråd av blogg-kollegorna för att förstå hur jag skulle skada en boss.

Jag kommer sannolikt att spela igenom det fler gånger för att kunna ta den eftertraktade platinatrofén, men det får bli ett senare projekt när jag får läsa på vad jag missat och hur jag optimerar de genomspelningarna.

Martin raskar över Island

Du får hoppa i plurret först. Jag vil inte sabba frisyren!

Förutom att bråka med Sonys support då min uppgradering av Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (9/10) till Playstation 5 inte funkade, tänker jag avnjuta min allra första recension av en PlayStation 5-titel.

Jag ikläder mig den varma pälsen av en isländsk räv och utforskar ett kargt, snötäckt landskap som tydligen ska bada i fornnordisk kultur. Jag ser verkligen fram emot att ta del av denna saga som bjuds i Spirit of the North. Har jag någon tid över, blir det nog nätsvingande i tidigare nämnda superhjältespel.

Jonny jonglerar äventyrsspel

Ett öga på en cyklop är som en måltavla för en bågskytt

”Äventyr” har varit veckans ord för min del eftersom jag de senaste dagarna har jonglerat titlarna Uncharted 4: A Thiefs End 10/10, Spelunky 2 och nu senast Immortals Fenyx Rising som jag även ska recensera om några dagar.

De två förstnämnda har fått hamna på hyllan i och med recensionen, men med tanke på alla covid-restriktioner som hägrar lär jag ha gott om tid att ta mig an dem framöver också. Jag laddar även upp för en lång julledighet där jag har tänkt riva av några titlar från min ständigt närvarande skämshög.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.