Vad spelar du i helgen? [Vecka 46 2018]

Då är det dags att ta farväl av ytterligare en vecka och glatt välkomna några dagars ledighet där det erbjuds tid att vila, pusta ut och förmodligen spela lite grann. Själv har jag inte hunnit med mycket annat än mitt ”riktiga” arbete under veckan, men nu i helgen tänker jag se till att få tid att tillbringa med min PlayStation-konsol!

Förutom partyspelen Knowledge is Power: Decades (5/10) och Chimparty (6/10), välsignades vi under spelvecka 46 även med 11-11: Memories Retold (8/10), som lyckades leverera en riktigt gripande berättelse. Sedan damp det ned ett riktigt mastodontspel i redaktionen som Jerry har tagit sig an och berättar mer om idag.

Jerry kastar sig in i eldstriden

Ladda vapnen, för nu blir det skjuta av!

Jag har tagit på mig uppgiften att spela recensionsexemplaret av Battlefield V, ett av årets sista stora speltitlar. Under helgen ska jag ta del av berättelsekampanjen och bekämpa motståndare i onlineläget.

Jag tänker också agera vampyrjägare i spelsamlingen Castlevania: Requiem, och kämpa mot det hårda motståndet i brutalt svåra Rondo of Blood. Om helgens knappa tid räcker, så kanske jag kan fortsätta min troféjakt i Dead by Daylight.

Martin överlever kannibaler i en skog

Gwyn! Du är det enda som står mellan mig och nästa spelomgång. Vik hädan!

Gwyn! Du är det enda som står mellan mig och nästa spelomgång. Vik hädan!

Till min stora förtjusning, lyckades jag roffa åt mig recensionsexemplaret av The Forest och spelar det tillsammans med min son för fullt. Eftersom det är ett överlevnadsspel i en öppen värld, vet jag inte hur lång tid det tar att klara spelet, men vi har redan plöjt ned ett antal timmar tillsammans och under nästa vecka borde jag ha tillräckligt med intryck för att skriva av mig i en recension.

Självklart kommer jag också att spela lite Dark Souls Remastered (10/10). Jag är framme vid slutbossen i min andra spelomgång och när jag har besegrat honom, kommer jag omedelbart att slänga mig på en tredje runda för att säkra greppet om en platinatrofé. Vilken underbar resa detta är!

Johan fortsätter med gamla lönnmördarhistorier

I veckan blev jag klar med mitt återvändande till originalspelet i Assassin’s Creed-serien, och det var sannerligen en intressant upplevelse att sätta perspektiv på hur mycket som har hänt genom åren. Detta har ju ställt mig inför det oundvikliga – jag måste nog återbekanta mig med Ezio Auditore da Firenze också. Assassin’s Creed 2 är en av de absolut mest populära delarna i spelet än idag, och när jag återvände till detta i samband med recensionen av Assassin’s Creed: The Ezio Collection (8/10) höll detta spel förvånansvärt bra.

På samma spår kommer jag även att lägga ner lite tid på det lysande Hitman 2, som ni borde kunna läsa en recension av på bloggen inom kort.

Men den viktigaste frågan är: vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Freelancer Jocke Gunnarsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.