Vad spelar du i helgen? [Vecka 42 2015]

Det har varit en hektisk vecka här på bloggen, med en hel del publicerade recensioner där vi dessutom har använt oss av nästan hela betygsskalan. Andréas gillade till exempel The Talos Principle (9/10) väldigt mycket, medan Martin inte kom helt överens med Tony Hawk’s Pro Skater 5 (3/10). Det är sannerligen trist att se en så framgångsrik spelserie som Tony Hawk-serien behandlas så respektlöst av utgivaren.

Nu när helgen är här igen är det förstås dags att fokusera på vilka spel som kommer att rulla hos dig de nästkommande dagarna. Här kommer till att börja med några av redaktionens helgplaner.

Johan spelar både rock och roll

Vildsvinen i Tales of Zestiria är något större och argare än de vi har i Sverige.

Vildsvinen i Tales of Zestiria är något större och argare än de vi har i Sverige.

Det blir en väldigt spelfylld helg för min del med tanke på vad jag har på mitt recensionsbord för tillfället. Dels håller jag på att skaka av mig ringrosten i Rock Band 4, där jag tydligt har märkt att det var några år sedan sist när det gäller interaktionen med plastinstrumenten. Utöver detta finns även rollspelet Wasteland 2: Director’s Cut på menyn, och trots att jag har tillbringat ett antal timmar med spelet nu känns det fortfarande som att jag bara har skrapat på ytan. Sist, men inte minst, kommer jag att avverka lite tid i det japanska rollspelet Tales of Zestiria, som till att börja med har varit en angenäm upplevelse. Jag är nyfiken på att se om det håller i sig, eller om det typiska JRPG-nötandet kommer att ta vid snart.

David tar sig an fler Witcher-kontrakt i expansionen av The Witcher 3: Wild Hunt – Hearts of Stone

Geralt föreslår middag som den kvinnotjusare han är.

Geralt föreslår middag som den kvinnotjusare han är.

Strax efter att jag äntligen klarat ut huvudberättelsen i originalutgåvan av The Witcher 3: Wild Hunt (9/10) efter många timmars spelande, kom komiskt nog det första expansionspaketet Hearts of Stone för det storslagna spelet samma natt. Självklart kunde jag inte hålla mig och klickade hem spelet på momangen, trots att jag visste att min vecka var totalt fullbokad fram till fredag. Nu är jag lagom ivrig och nyfiken att fortsätta spela som Geralt i drygt tio timmar till av ren berättelse. Om tiden inte sviker mig kommer jag även att känna på hur det är att flyga runt med fladdermusvingar i Batman: Arkham Knight (8/10) som jag ännu ej hunnit testa.

Anton gnuggar gräs i FIFA 16

Stretching är viktigt, fråga bara Rod Stewart.

Stretching är viktigt, fråga bara Rod Stewart.

Det är dags att visa var det välfyllda troféskåpet ska stå genom att snöra på sig läderpjucken och trixa med trasan hela helgen. Spelarkarriär i Arsenal eller Hammarby alternativt ett försök att lotsa tillbaka något förlorat storlag som Leeds eller Portsmouth till fotbollens finrum är troliga alternativ. Eller så gör jag en utflykt till sydligare breddgrader för att se om svenskkolonin Palermo kan skötas bättre, jag är svag för rosa tröjor. FIFA 16 (8/10) kommer dominera spelandet hur som helst.

Förmodligen kommer jag också att slänga ett getöga på ovan nämnda expansion till The Witcher 3: Wild Hunt, om inte annat så för att förhindra att David tjatar sönder skallen på mig om hur ”coolt” och ”episkt” det var på måndag. Plus att jag förstås också är jämrans nyfiken.

Men vad tänker du spela i helgen?

4 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. motz motz
    • Johan Lindros Johan Lindros
  3. Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.