Vad spelar du i helgen? [Vecka 40 2018]

Oj oj oj, nu är det bara 12 veckor kvar på detta år, sedan är det redan 2019! Jag börjar ställa mig lite frågande till hur vi ska hinna med höstens drös av kvalitetstitlar innan det är dags att sammanfatta 2018 i våra årskrönikor. Snart är det dags!

Under veckan som har gått, har vi på redaktionen hunnit med att skriva om två riktiga höjdarspel i form av Mega Man 11 (8/10) och Disgaea 1: Complete (8/10). Fler titlar ligger dock på recensionsborden och flitens lampa lyser fortfarande, men innan vi tar helg tänker vi dock avslöja våra helgplaner.

Jesper dricker mer djungeljuice

Visuell roman i filmad stil.

Under veckan har jag äntligen nått 100% i Shadow of the Tomb Raider (8/10) och nu är det dags för New Game+ på svåraste svårighetsgraden. Fördelen är att jag får behålla vapenuppgraderingar och upplåsta färdigheter och kan fokusera på huvuduppdraget. Alla troféer som går att missa har jag redan plockat och nu är det en snabbgenomspelning kvar.

Skulle jag hinna klart så är jag otroligt sugen på att påbörja 428: Shibuya Scramble som släpptes för några veckor sedan. Jag har dessutom plockat upp Assassin’s Creed Odyssey, men det får vänta lite. På söndag flyger jag iväg på tjänsteresa och självklart är min Vita en trogen reskamrat. Jag kommer att fortsätta med Utawarerumono: Mask of Deception, men tar med mig Psychedelica of the Black Butterfly och demoversionen av London Detective Mysteria. Jag räknar dock inte med att hinna klart den digra samlingen av visuella romaner.

Martin jagar sällsynta vapen i Dark Souls

Gapa stort, jag måste se om det finns ett sällsynt vapen gömt någonstans!

Gapa stort, jag måste se om det finns ett sällsynt vapen gömt någonstans!

Efter att ha fått uppleva sluttexterna i det magiskt bra Dark Souls Remastered (10/10), ställdes jag inför två val: att antingen fortsätta njuta av spelet eller kasta mig över nästa From Software-titel. Valet föll dock på att börja resan mot en platina i det första Dark Souls-spelet. Än så länge behandlar New Game + mig relativt väl, trots sin ökade svårighetsgrad men vi får se hur det artar sig mot slutet.

Skulle jag ha någon speltid över, misstänker jag att jag tillbringar några timmar i nästa Artifex Mundi-spel som jag inhandlat på rean. Valet står isåfall mellan Eventide 3: Legacy of Legends eller Enigmatis 3: The Shadow of Karkhala (5/10).

Men nu till den viktigaste frågan: vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.