Vad spelar du i helgen? [Vecka 40 2017]

Nu är första helgen i oktober här och det känns tydligare än någonsin att hösten har kommit, men att även vintern nalkas. Än dröjer det dock några veckor innan snön lyser vit på marken hoppas jag, även om det är mysigt under rätt förutsättningar.

Under veckan som gått har vi dels välsignats med en ny uppdatering av firmware till PlayStation 4, men även ett sunt tillskott av nya spel. Till redaktionen kommer recensionsspel i en någorlunda hanterbar ström och vi tänkte nu berätta lite vad vi fyller helgen med för uppdrag.

 

Martin återvänder till 80-talet och återvänder till 80-talet

Jag bär med mig mina fallna kamrater inombords. Bokstavligen talat.

Jag bär med mig mina fallna kamrater inombords. Bokstavligen talat.

Jag har fått i uppdrag att recensera Rogue Trooper Redux, som är en uppgraderad version av PlayStation 2-skjutaren Rogue Trooper. Spelet baserar sig på serien med samma namn, vilken publicerades i serietidningen 2000 AD (populär under 80-talet), kanske mest känd för att ha introducerat karaktären Judge Dredd. Från vad jag har sett av denna nyutgåva, ser spelmekaniken förvånansvärt modern, men jag får be att återkomma gällande den aspekten.

Jag har även börjat spela Yakuza 0 (8/10), vilket utspelar sig i Japan under slutet av 80-talet. Johan gillade ju spelet skarpt, och jag måste säga att titeln redan under de första speltimmarna har lyckats sätta tänderna i mig. Jag kommer förmodligen plöja ned några timmar i Destiny 2 (9/10) tillsammans med min son också. Jämfört med första spelet, känns detta som en rejäl djupdykning i seriens historia.

Jesper flipp(r)ar ur

Det blir fullt fokus på att undvika att bli hajmat när den ikoniska musiken nalkas.

Jag sitter fortfarande på två recensionsspel, men inte samma som under förra veckan. Cyberdimension Neptunia: 4 Goddesses Online är fortfarande ett av dem, men det andra är Pinball FX3 och de tre spelplanerna med tema från Universal-filmer. Samtliga är baserade på klassiker med inblandning av Steven Spielberg. Banorna är Hajen, E.T. och Tillbaka till Framtiden Det ska bli kul att flippra igen!

På Vitan är det fortfarande Danganronpa V3: Killing Harmony (9/10) som äter upp min tid; det finns så otroligt mycket att göra och utforska att det kommer att vara mitt primära, bärbara val de kommande veckorna.

Fredrik brottas med drakar och demoner

Ett lejon! En orm! I kombination?

I väntan på att mer innehåll anländer till Final Fantasy XIV: Stormblood (9/10) i början av nästa vecka tänkte jag passa på att slåss mot lite drakar, vargar och demoniska bestar i Dragon’s Dogma: Dark Arisen. Jag spenderade ohemult mycket tid med detta actionäventyr när det släpptes till PlayStation 3 för ett antal år sedan. Har det åldrats med värdighet rent spelmekaniskt? Det får tiden utvisa.

Och på Vitan är det Danganronpa V3: Killing Harmony (9/10) som går varmt. Jag har precis bara skrapat lite på ytan och ser fram emot att se hur spelet utvecklas. Sen kan jag ha råkat köpa Yakuza 0 (8/10) och Yakuza: Kiwami (8/10) också.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Macce_1
  3. Jerry Olsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.