Firmware 5.0 till PlayStation 4 ute nu

Igår släppte Sony den senaste uppdateringen till PlayStation 4; firmware 5.0. Den nya versionen riktar sig mest mot personer som trivs med att streama spelsessioner till sin publik men innehåller även några andra trevliga nyheter av mindre karaktär.

Med den nya uppdateringen nedladdad och installerad, kan du nu strömma innehåll till din publik i upplösningen 1080p med 60fps uppdateringsfrekvens.

Förutom bättre kvalitet i mediaströmmar, erbjuds även ett läge för turneringar inom e-sport där lag på upp till 100 spelare kan tävla mot varandra. En enkel vy över placeringar erbjuds i en separat del av PlayStation Events, eller delen för evenemang. För närvarande går det endast att tävla i spelen Uncharted 4: A Thief’s End (10/10) och Mantis Burn Racing, men Sony lovar att fler spel kommer att stödja funktionen inom kort.

Om du använder flera konton i din familj, kanske du gläds över nyheten att du från ditt huvudkonto nu har fler möjligheter att begränsa vilket innehåll ditt eller dina barn får tillgång till. Det går nu att ställa in regler för vilka filmer barnet får titta på och vilka spel som är tillgängliga, allt baserat på ålderskategorier.

Kanske använder du PlayStation VR (8/10) som en möjlighet att sitta hemma men ändå titta på filmer som om du satt i en biosalong? Nu finns det även möjlighet att njuta av ljudet i virtuellt surroundljud där både 5.1 och 7.1 erbjuds för filmer på DVD och Blu-ray.

Detta var ett axplock av de nya funktioner som finns i firmware 5.0, på den officiella PlayStation-bloggen finner du en komplett lista.

Vilket spel ska du streama i 1080p?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.