Vad spelar du i helgen? [Vecka 4 2014]

Januari närmar sig sitt slut men den långa speltorkan håller sig däremot kvar ett tag till, precis som snön ute på backen i merparten av landet. Nästa vecka släpps visserligen PS4-versionen av Tomb Raider vilket jag vet att många här på PSbloggen ser fram emot, men det är fortfarande några veckor kvar tills de helt nya storspelen börjar dyka upp.

Så, blir det skämshögsspelande i helgen, fortsatt onlinespelande, troféjagande eller något annat kul du ska spela i helgen? Här är i alla fall vad vi tänkt roa oss med.

Krille leker med Lego och hundar

Det gäller att passa på och spela när valpen är trött - när Tifa är vaken hittar hon nämligen på alldeles för mycket bus för att husse ska kunna koncentrera sig på spelande.

Det gäller att passa på och spela när valpen är trött – när Tifa är vaken hittar hon nämligen på alldeles för mycket bus för att husse ska kunna koncentrera sig på spelande.

Då minst 90% av all min uppmärksamhet går åt till att hålla ett öga på vår hundvalp Tifa under mina spelsessioner för tillfället är det svårt att spela några längre stunder i streck eller allt för koncentrationskrävande spel. Onlinespelande och spel utan pausfunktion går därmed bort och majoriteten speltid har jag ägnat åt bärbart spelande sedan tillökningen i familjen, då portabla spel oftast är lätta att lägga ifrån sig och plocka upp när som helst.

Den här helgen är det dock stationärt spelande som gäller. Jag har nämligen en mycket tålmodig granne som gått med på att spela LEGO Marvel Super Heroes tillsammans med mig de korta stunder Tifa ligger och sover. Det går sakta men säkert framåt även om vi aldrig hinner spela i mer än en halvtimma åt gången, men om vi fortsätter leka aktivt med Tifa mellan spelsessionerna kanske hon kan bli såpass trött att vi hinner spela igenom hela kampanjen innan helgen är slut.

Johan börjar få slut på själar att samla

I likhet med förra helgen kommer denna att handla mycket om Dark Souls. Jag kan nu se slutet på horisonten med två bossar kvar innan jag kan påbörja den slutgiltiga fighten. Min vandrande pansarvagn till karaktär har plöjt igenom det mesta utan nämnvärda problem bortsett från Ornstein och Smough som agerade hinder en längre period.

Innan jag hälsar på Gwyn kommer jag dock att ta ett sidospår in i expansionen och se om jag kan mäta mig med Artorias, som är en av de mer utmanande bossarna i spelet. Jag börjar hur som helst att se slutet på min resa i Lordran och den har varit mycket tillfredställande hittills.

Fredrik får aldrig slut på själar

smough and ornstein

Det finns en särskilt plats i helvetet reserverad för Ornstein och Smough

Det är något väldigt fascinerande med Dark Souls, måste jag erkänna. Trots att det är mer än två år efter spelets släpp fortsätter det locka in nya spelare i fördärvet. Och trots att jag lagt ner mer än 500 timmar på spelet finns det fortfarande nya taktiker, vapen och vägar att ta sig igenom spelet på. För ett litet tag sedan fick jag en idé om att spela igenom det som närstridsfokuserad Cleric, enbart beväpnad med närstridsvapen och helande mirakel.

Sagt och gjort. Resan går så sakta framåt. Förra helgen tog jag en paus för att samla lite troféer i föregångaren, men den här veckan föll jag tillbaks i träsket. Och jag var nära att bryta ihop av frustration när jag nådde fram till Anor Londo. Att ge sig på drakjägaren Ornstein och bödeln Smough var tuffare än jag trodde. Jag brukar nämligen aldrig ge mig på dessa två i direkt närkamp. Men envisheten gav till sist resultat. Ornstein och Smough föll framför mitt svärd. Nu är det dags att resa vidare genom Dark Souls. Ska se om jag inte kan hinna ikapp Johan. Han ligger lite före mig.

Det är vad vi har för oss, men nu vill vi veta vad du spelar i helgen?

10 kommentarer
 1. Quint Quint
 2. Simon Campanello Simon Campanello
  • papzy
 3. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
  • Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
 4. Mac_da_man
 5. motz motz
 6. BendAr
 7. Galten
 8. Freelancer Freelancer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.