Vad spelar du i helgen? [Vecka 38 2018]

Med Comic Con bakom oss och en hel vecka i backspegeln är det redan dags att se fram emot helg igen. Nu är det inte många helger kvar till julafton, men mellan oss och den vintriga högtiden står såklart spelhösten 2018 och flinar elakt mot oss spelare.

På redaktionen har vi redan betat av några årliga iterationer av sportspel där till exempel Pro Evolution Soccer (8/10) och NBA 2K19 (7/10) är några av dessa. Även om vi avverkat dessa mastodonter, finns det många fler spelupplevelser på horisonten och det är hög tid att städa upp och göra plats för fler spel på borden.

Martin utforskar skräcken och börjar kika på nästa Souls-upplevelse

Nästa utmaning: Four Kings!

Nästa utmaning: Four Kings!

På recensionsbordet ligger Transference, en upplevelse som Ubisoft vill likna vid den som ett ”Escape room” erbjuder. Jag har redan lagt lite tid på titeln och känt av den kusliga känslan som spelet levererar. Förhoppningsvis hinner jag spela klart spelet under helgen och även testa det med PlayStation VR (8/10).

Jag börjar tyvärr närma mig slutet i Dark Souls Remastered (10/10). Som ni säkert förstått vid det här laget, har jag fått blodad tand och funderar på att antingen ge mig på ”New game+” för att försöka mig på en platinatrofé, eller återigen sätta tänderna i Bloodborne (10/10). Vad jag väljer får framtiden utvisa.

Jerry går vilse i labyrinter och springer ifrån samurajvålnader

The Spirit kan justera sina lemmar och ben hur som helst. Obehagligt!

På mitt recensionsbord står labyrinter på menyn, eftersom jag tagit mig an rollspelet Labyrinth of Refrain: Coven of Dusk. Jag har spelat detta under veckan efter att ha kommit hem från Comic Con, och mitt mål denna helg är att samla på mig tillräckligt med intryck inför recensionen.

Den här veckan har Dead by Daylight fått det nya kapitlet Shattered Bloodlines, tillsammans med den läskiga The Spirit som ny mördare. Hennes osynlighetsattack kan överrumpla motståndarna, och samurajsvärdet är inte att leka med. Jag tänker uppgradera henne i helgen och förhoppningsvis ska jag låsa upp Barbeque and Chili. Denna egenskap kan temporärt visa var de andra överlevarna är, när jag hängt upp en stackare på en krok. Om jag får tid över ska jag fortsätta med The Evil Within också.

Jesper plundrar gravar

Undrar om Lara nynnar på DVBBS & Borgeous klassiska technodänga?

Jag spelar för fullt Lara Crofts tredje äventyr sedan omstarten. Jag pratar förstås om Shadow of the Tomb Raider och ni kan vänta er en recension inom kort. Fokus kommer givetvis att ligga på det, men skulle jag sukta efter lite variation, faller lotten på det supermysiga flipperplattformsäventyret Yoku’s Island Express (9/10).

Jag har också inhandlat den visuella romanen 428: Shibuya Scramble som jag är otroligt nyfiken på, och vi får se om jag kan låta det vänta tills jag känner mig färdig med gravplundrandet i Sydamerika.

Men den viktigaste frågan är ju såklart: vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.