Vad spelar du i helgen? [Vecka 38 2017]

Nu är helgen här igen och denna gång är det påtagligt att vi befinner oss i höstens våld. Temperaturen sjunker och träden ser ut att sucka en sista gång innan de släpper alla sina löv till marken. Fönstret är öppet när jag skriver detta inlägg och det är nästan så att jag längtar efter den varma fläktluften från min PlayStation 4 Pro i helgen.

För att få våra konsoler att bli varma, krävs det dock högpresterande titlar att spela och veckans spelsläpp har gjort det ganska enkelt att tina även ett förfruset spelhjärta. Vad sägs till exempel om det prestandakrävande Project CARS 2, eller det osande heta (?) Senran Kagura Peach Beach Splash för att värma rummet?

Berätta gärna vad som får din lya att trotsa höstens kyla i helgen!

Jesper spelar ännu ett mördarspel

Brukar klassrum ha gigantisk, röd taggtråd över fönstren?

Lördagen är vikt för brädspel i form av Star Wars: Imperial Assault, men det finns definitivt utrymme för konsolspel också under helgen. Jag har för tillfället två recensionsspel och båda är uppföljare till japanska succéer.

På Vitan spelar jag Danganronpa V3: Killing Harmony för fullt där det är upp till bevis om Spike Chunsoft kan klara av att leverera en lika intelligent och skruvad berättelse fylld med överraskningar och makabra mord och avrättningar.

Det andra spelet är Cyberdimension Neptunia: 4 Goddesses Online på PlayStation 4 där fyra sockersöta gudinnor med väldigt lite kläder ska betatesta ett nytt onlinespel i detta actionrollspel. Denna metaberättelse ska bjuda på en fantasyvärld fylld med uppdrag och grottor att utforska.

Martin leker vattenkrig med ninjor

Självklart finns det prickskyttegevär och granatkastare, det är ju trots allt vattenkrig!

Självklart finns det prickskyttegevär och granatkastare i detta episka vattenkrig!

Senran Kagura-serien är kanske inte känd för att leverera de mest smakfulla rollspelsäventyren om kvinnliga ninjor, men faktum är att sidospåren är så skruvade att de är underhållande. Efter en lyckad lansering av musikspelet Senran Kagura: Bon Appétit! siktar serien in sig på arenabaserade strider. Jag är i full fart att spela igenom Senran Kagura: Peach Beach Splash där minimala baddräkter, vattenpistoler trängs med en knepigt skruvad berättelse. Helgen lär därför vara full av kallduschar för min del.

Om jag har någon tid över, tillbringar jag förmodligen den i 7 Days to Die (7/10), eftersom den efterlängtade uppdateringen 1.16 äntligen släpptes till PlayStation 4 för några veckor sedan. Jag har börjat om med en ny karaktär och siktar på att bygga en fantastisk träkoja och leka med de nya zombiefällorna.

Jerry håller ett öga öppet

Arkitekten har definitivt ett gott öga för detaljer.

Jag har återupptäckt glädjen med ett av mina favoritspel Final Fantasy IX, som släpptes till PlayStation 4 tidigare denna vecka. Det kommer att bli en hel del återseenden med Vivi, Zidane, Garnet och resten av gänget i helgen.

Plattformsspelet Planet of the Eyes är ett nytt projekt som jag tagit mig an inför en kommande recension. Bakgrundens skarpsynta ögon håller koll på mig nu i helgen medan min robot klättrar vidare uppför de farliga klipporna.

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.