Final Fantasy IX ute nu på PlayStation 4

Igår morse, bara några dagar innan Tokyo Game Show, höll Sony en presskonferens och bjöd på en ordentlig överraskning. Final Fantasy IX släpptes på PlayStation Store i samband med utannonseringen och finns ute nu i digital utgåva. Många anser att den nionde delen representerar seriens höjdpunkt och jag sällar mig till den skaran.

Berättelsen bjuder på ett vemod och en karaktärsutveckling som få spel kan matcha, där trollkarlen Vivi har blivit en favorit. Spelet har också en särskild plats i mitt hjärta då musikstycket Rose of May var inmarschen när jag gifte mig.

Observanta spelare kunde avslöja nyheten i förväg då PEGI publicerade en åldersgräns för spelet på PlayStation 4 innan den officiella utannonseringen. Förutom troféstöd bjuds du på högupplösta mellansekvenser, automatisk sparning och olika boosters där du kan öka spelets hastighet eller stänga av slumpmässiga strider.

Under lanseringen får medlemmar av PlayStation Plus 20% rabatt och kan köpa det för 151,20 kronor istället för ordinarie 189 kronor.

Kommer du att spela Final Fantasy IX?

2 kommentarer
  1. Jerry Olsson
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.