Vad spelar du i helgen? [Vecka 36 2023]

”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” lyder ett klassiskt ordspråk, ändå är det svårt att hålla känslorna i shack när ännu en helg snart tar vid.

Trots att september ser ut att bli en stark spelmånad, har det varit blygsamt med recensioner från oss den här veckan, men likt ordspråket ovan kan vi lova att väntan är värd. Vi har nämligen ett helt gäng järn i elden. Flera av dem kommer du att få läsa om i nästa vecka, men nog kan vi glänta på dörren lite genom att berätta om helgens spelplaner.

Johan sysselsätter sig i väntan på patchar

Jag har fått ta en lite ofrivillig paus i Baldur’s Gate III på sistone på grund av en elak bugg som påverkar ganska mycket av min väg framåt i spelet. Jag har dock inte gett upp hoppet om att den ska patchas inom kort, och under tiden finns det ingen brist på spel att sysselsätta sig med. Jag inkasserade exempelvis ett exemplar av Tiny Tina’s Wonderlands (8/10) genom Humble Choice, och med tanke på att jag har sneglat länge på detta spel kommer jag troligtvis att sparka igång det nu i helgen.

Fredrik rollspelar sig vidare upp längs Svärdskusten

Det är viktigt att ta en paus för konstkritik ibland.

Jag jonglerar just nu mastodontverket Baldurs Gate III och Armored Core VI: Fires of Rubicon. I förberedelse för att Baldurs Gate III skulle släppas så spelade jag igenom stora delar av de två första spelen för att komma in i rätt sinnesstämning, och kan även ha konsumerat något dygn av Critical Roles oerhört underhållande äventyr med papper- och penna-versionen av Advanced Dungeons & Dragons.

Mina äventyr i Baldurs Gate III har hittills bjudit på en bra blandning av humor, spänning, frenetiska strider och vrickade karaktärer. Jag ser fram emot att uppleva den sista tredjedelen av spelet och kunna skriva om det inom kort.

Jesper krigar vidare

Säg ett annat spel där vampyrer och djävlar samsas med druider och paladiner.

Även denna vecka ligger fokus Baldur’s Gate 3 där jag tar god tid på mig att utforska och lösa sidouppdrag och älskar friheten att ta mig an äventyret på olika sätt. Fredag kväll blir det också en coop-afton med drinkar och soffsamarbete. Oavsett vad vi testar för spel så brukar vi landa i det finska mästerverket Alienation (8/10) och risken är stor att det blir så igen.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.