Vad spelar du i helgen? [Vecka 36 2020]

Vi har nu slutligen trätt in i höstmånaden september, vilket åtminstone kan bekräftas av att det är ganska bra ruljans på spellanseringarna. Höstens stora höjdpunkt, lanseringen av PlayStation 5, väntar vi dock fortfarande på information om. Konkreta saker som datum och pris lyser med sin frånvaro, och det börjar onekligen bli dags att lyfta på skynket snart.

Lyckligtvis finns det ju ingen brist på saker att fördriva tiden med under denna spända förväntan, och vi börjar med att gå igenom vad som pågår på redaktionen dessa kommande dagar.

Johan hoppar tillbaka till 2012

Jag var sugen på en omelett, men förslaget var inte populärt.

Nästa vecka är det dags för en av de mer otippade återutgivningarna som har släppts på länge, nämligen Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning. Ja, någon tyckte att det var en bra idé att döpa nyversionen till detta, men det är ju också lite av en trend med THQ Nordics upputsade spelsläpp.

Recension av detta mastodontspel kommer du att kunna se fram emot under nästa vecka, men jag kan säga att det är tur att jag spelade så mycket av originalet. Jag hade glömt hur mycket innehåll som är inpackat i spelvärlden, och det är inget jag skulle kunna köra igenom på en helg.

Martin hoppar tillbaka till 2016

Är det en film? Är det ett spel? Är det verklighet?

För några veckor sedan tog familjen äntligen steget in i 4K- och HDR-världen då vi investerade i en alldeles ny TV, självklart från Sony. Sedan dess har jag förundrats över vilken skillnad det är att spela PlayStation 4-spel på denna magnifika skärm.

Helgen kommer därför att bestå i att spela klart Uncharted 4: A Thief’s End (10/10), en resa som jag påbörjade för ett antal år sedan men som jag aldrig spelade klart. Grafiken är häpnadsväckande bra, även om jag anser mig själv att inte vara speciellt beroende av den. Det ska bli intressant att äntligen se seriens slut. I HDR.

Jesper pusslar och äventyrar

Här skriver Alicia äventyren till sitt rollspelsgäng

Jag har två recensionsspel på mitt bord och helgens spelande kommer att fokusera på dessa. Det första är Wintermoor Tactics Club som är ett taktiskt rollspel som blandar 80-tal i vår värld och klassisk fantasy. Det andra är pusselspelet Active Neurons 2 som kanske inte helt oväntat är en uppföljare till Active Neurons (8/10).

Skulle det bli tid över kommer jag att testa lite Marvel’s Avengers.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.