Vad spelar du i helgen? [Vecka 36 2017]

Äntligen är det dags att ta nya tag och återigen välkomna helgen. Hösten har sannerligen visat sin ombytliga sida och bjudit oss både regnrusk och solsken med tillhörande värme. På spelfronten råder det dock fortfarande högtryck där de stora speltitlarna verkar trängas om att få en stund i solskenet.

Rädsugna skjutgalningar med törst efter en stark berättelse har fått nytt hop och förmodligen hängt på låset för att säkra ett exemplar av det ödesdigra Destiny 2 som släpptes härom dagen. Det finns säkert en och annan Knack-entusiast ute i landet också som jublande har fått sätta tänderna i uppföljaren Knack 2. Lite lustigt är det ju att VR-skräckspelet Don’t Knock Twice släpps exakt samma vecka, åtminstone enligt mig.

Nu kastar vi dock dåliga skämt åt sidan och avslöjar helgplanerna tycker jag.

Jesper letar skatter

Rödluvan visar sig vara en brutal krigare

Nu har jag haft en envis förkylning i snart två veckor och hoppas verkligen att den ger med sig under helgen. Annars har jag länge haft ögonen på Mary Skelter: Nightmares och anmälde snabbt mitt intresse när recensionsexemplaret dök upp. Det är en grottkrypare med fokus på blod och sagomytologi som känns väldigt japansk.

På mina stationära konsoler ligger fokus på Uncharted: The Lost Legacy (8/10) där jag tror jag är alldeles i slutet. Det märks att det är samma spelmotor som i Uncharted 4, men det gör ingenting när jag har såpass roligt att spela det som jag har.

Johan utmanar ödet

Förmodligen finns det ingen som har missat att Destiny 2 har slagit ner som en bomb denna vecka, och det har troligtvis redan börjat sluka timmar från fans som har längtat efter denna lansering. Jag har tagit mig an det omfattande uppdraget att recensera denna onlineskjutare, och är väldigt nyfiken på vad Bungie har i rockärmen denna gång. Jag fastnade inte alls för det första spelet efter den väldigt haltande lanseringen, men förväntningen är att de har lärt sig av dessa snedsteg.

Jag har tagit mig en ganska bra bit in i kampanjen, vilket betyder att det snart är dags att fokusera på det lagbaserade innehållet. Förhoppningsvis kommer jag att kunna samla på mig tillräckligt många intryck för att erbjuda en recension nästa vecka.

Martin försöker bygga städer

Då ska vi se vart vi ska gräva ned avloppen...

Då ska vi se vart vi ska gräva ned avloppen…

Jag ska försöka komma vidare i det hysteriskt udda Rabi-Ribi, där jag duckar kulregn och slåss med min kaninhammare. Förhoppningsvis har jag efter helgen samlat på mig tillräckligt med intryck och fått en bra bild över spelet så att jag kan delge er mina tankar under veckan.

På recensionsbordet ligger också stadsbyggaren Cities: Skylines. Tack vare det intuitiva schemat för kontroll i Aven Colony (8/10), fick jag upp ögonen för spelgenren på konsol. Förhoppningsvis lämnar även Cities en mersmak, likt den som jag upplevde i planetkolonisationen. Blir det tid över, tänker jag tillbringa den tillsammans med Hatsune Miku då jag återupptäckt den avkopplande glädjen med rytmspel som Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone (9/10).

Nu till den allra viktigaste frågan; vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.