Vad spelar du i helgen [Vecka 36 2015]

Nu är hösten här, det märks – mängder med spel finns att spela och vädret lockar till innesittande. På redaktionen varvar vi påkostade storspel med små guldkorn som till exempel Grow Home (8/10). Det finns något för alla känns det som: Until Dawn (9/10) om du är ute efter en skräckblandad upplevelse, Volume (9/10) om du söker en pixlig smygare eller I am Bread (6/10) om du vill bejaka ditt smöriga inre.

I veckan har vi firat att vi publicerat recension nummer 200 med en tävling där du kan vinna ovan nämnda skräckspel. Det enda du behöver göra för att deltaga är att berätta om din mest skrämmande upplevelse i ett spel. Nu rasar vi vidare och kollar läget inför helgen!

Martin blir en galen vägkrigare

Hmmm...några hjul och en V12 - det borde väl räcka för att göra om ubåten till något coolt?

Hmmm…några hjul och en V12 – det borde väl räcka för att göra om ubåten till något coolt?

Jag ska ta mig an sanddyner, rostiga plåtmonster till bilar och en hel del slagsmål i Mad Max. Allt jag har sett av spelet hittills verkar mycket lovande och även om jag inte tokgillar strider där nävarna får tala, misstänker jag att svenska Avalanche Studios gjort något bra med konceptet.

Om jag får någon tid över, tänkte jag fortsätta spela lite IA/VT Colorful och Life is Strange. Eventuellt blir det även sista kapitlet av The Wolf Among Us så jag kan ställa den platinumtrofén på hyllan och gå vidare med mitt liv.

Fredrik pekar, klickar och viftar med hela handen

broken-sword-5-ps-image-900x444

Klassiskt pek och klick utlovas!

Jag ska ge mig ut på ett äventyr som utlovar mycket pekande, klickande och troligtvis tempelriddare! Den femte delen i den klassiska Broken Sword-serien kommer i nyutgåva till PlayStation 4. Jag är mycket nyfiken på vad Charles Cecil och Revolution Software hittat på.

Utöver det så finns det en överhängande risk att jag kommer fortsätta fastna i Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Jag var dumklok nog att införskaffa det till PlayStation 4 och förde över mina gamla karaktärer från PlayStation 3. Och spelet har mig fast i sitt grepp igen. Får se om det lyckas hålla fast mig efter de första trettio dagarna den här gången?

Johan smyger runt i gigantiska sandlådor

Big Boss har filat på nya CQC-tekniker. Eller, vänta nu...

Big Boss har filat på nya CQC-tekniker. Eller, vänta nu…

Trots försenade recensionsexemplar är det nu dags för mig att hugga tag i det hett efterlängtade Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, och jag har en känsla av att detta utan problem kommer att sluka hela min helg. Den öppna uppdragsstrukturen och de fria händerna som ofta ges är riktigt sporrande, även om det hittills har varit på bekostnad av mycket av den sedvanliga Metal Gear Solid-galenskapen i berättandet. Om allt vill sig väl kommer jag att kunna ha en recension färdig nästa vecka.

Jag har dessutom spelat en del One Piece: Pirate Warriors 3 under veckan och kommer att klämma in någon timme till i helgen för att kunna färdigställa min recension. Det är onekligen ett spel som har mycket att erbjuda animeseriens fans.

Det är lite av vad redaktionen sysslar med i helgen – vad tänker du spela?

4 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Thomas Thomas
  3. Macke86
  4. Macce_1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.