Vad spelar du i helgen? [Vecka 35 2017]

Dagarna fullkomligt rasar iväg och bakom oss verkar semestertiden försvinna lika snabbt som den kom. För min del innebär dock varje vecka att jag kommer närmare och närmare nästa resa till Japan, vilket gör att det är dumt att klaga!

Under veckan som har gått har vi fått möta en massiv anstormning av spel, där Life is Strange: Before the Storm Episode 1 och Yakuza Kiwami (8/10) kittlade mitt intresse allra mest. Yakuza-serien håller jag väldigt nära mitt spelarhjärta och får därför lite ångest när jag redan har missat två av de senaste utgåvorna – när ska jag ha tid att plöja igenom dessa?

Nu är det dags att skärpa blicken och se efter hur helgens spelplaner ser ut.

Martin duckar kulregnet iförd kaninöron och får ett kärt återseende

Japp! Allt neonfärgat i bilden är fiendeskott och kan döda mig!

Japp! Allt neonfärgat i bilden är fiendeskott och kan döda mig. Fyrkanterna också.

Efter att ha tillbringat alldeles för många timmar och helger tillsammans med zombier, är det dags att skära bort lite dödkött och ägna sig åt nya recensionsspel. Jag har längtat ganska mycket efter att få prova på ett sockersött kaninäventyr blandat med brutalt bullet hell, och därför blev jag riktigt lycklig när Rabi-Ribi hamnade i mina händer. Spelet har än så länge bjudit på enkelt rollspel, retro-plattformande och rejält utmanande bossar med tusentals kulor i luften. Jag ser fram emot att fortsätta detta äventyr i helgen.

För att spä på lyckan ännu mer, lyckades jag roffa åt mig recensionskoden till Life is Strange: Before the Storm. Jag är lyrisk över att äntligen få träffa Chloe igen, och det ska bli spännande att försöka få en förklaring till allt som hände i Life is Strange!

Jerry utforskar ett läskigt fartyg

Ursäkta, men när besökte ni tandläkaren sist?

Jag hoppar ombord på ett skräckinjagande fartyg tillsammans med Jill Valentine i återutgivningen av Resident Evil: Revelations, denna gång till PlayStation 4. Under helgen ska jag hålla min rädsla i schack och försöka att fokusera på att undvika slemmiga monster i den klaustrofobiska båten.

Nu har jag kommit till nivå 51 i Friday the 13th: The Game (8/10) och börjar belönas med svåråtkomliga troféer. Den senaste uppdateringen har lagt till tre mindre versioner av de befintliga kartorna och i helgen ska jag memorera de omgjorda områdena innan Jason brutalt dödar mig.

Jesper beger sig ut på äventyr

Vi får se om demoversionen av Ys VIII innehåller några drakar

Jag är alldeles i slutet på äventyrsspelet Thimbleweed Park och kommer att spela färdigt det under helgen. Du kan se fram emot en recension nästa vecka. Näst på tur står Hellblade: Senua’s Sacrifice och Uncharted: The Lost Legacy (8/10). Båda spelen kommer från utvecklingsstudior vars spel jag köper vad det än är med, tack vare kvaliteten på deras tidigare spel.

På Vitan fortsätter jag med Tokyo Xanadu som fortsätter att bli bättre och bättre ju mer jag spelar. Tack vare detta och Trails of Cold Steel-serien som jag verkligen älskar laddar jag nog hem demon av Ys VIII: Lacrimosa of Dana som släpptes på PlayStation Network i veckan. Spelen är från samma utvecklare och sett till Ys-recensionerna ser det tillräckligt bra ut på papperet för att testspela det.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.