Vad spelar du i helgen? [Vecka 35 2015]

Uppdateringen på PlayStation Store denna vecka vittnar om galenskaperna som snart är över oss i full kraft. Själv har jag städat undan så gott det går inför de första veckorna i september men ändå misstänker jag att jag ändå inte är redo på något sätt. Tack och lov fick vi Lost Dimension (8/10) i god tid innan släppet, vilket innebär att månadens japanska rollspel åtminstone är ur vägen. Nu återstår bara en handfull spel innan nästa vecka, vilken förmodligen bjuder på ännu mer!

Martin blir toastmaster och tycker att livet är konstigt

På toppen av världen! Jag är det bästa sedan rostat...hmmmm...

På toppen av världen! Jag är det bästa sedan skivat…hmmmm…

Eftersom jag mer och mer verkar forma min roll på bloggen som ”den där som spelar konstiga spel”, kunde jag inte annat än att bejaka min inre galenskap och glatt ta emot I Am Bread som jag spelar för recension. Bossa Studios, som utvecklat Surgeon Simulator Anniversary Edition (7/10), låter oss spelare nu ta del av prologen (!!!) till den fumliga operationssimulatorn. Efter några omgångar vill jag både skratta och bita sönder handkontrollen.

Jag köpte för ett tag sedan Life Is Strange till PlayStation 4 på mitt amerikanska konto eftersom det var billigt där när det släpptes. Tyvärr så har något hänt med kontot, vilket innebär att jag inte längre kan komma åt spelet från min svenska profil. Därför föll jag för frestelsen att ladda ned det till PlayStation 3 och kommer även att påbörja ett nytt äventyr där. Dubbla troféer är väl aldrig fel?

Johan bekämpar massproducerade mekaniska björnar

2015-08-19-203540

Detta är en helt rimlig mening som inte lämnar några frågor alls.

Större delen av den gångna veckan har tillbringats med Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls för att få ihop en recension av detta sidospår i spelserien. Jag börjar nu skymta slutet och kommer därför att fokusera på detta även i helgen. Spelet lyckas fånga den sedvanligt galna spelvärlden på ett relativt bra vis även om fokus numera ligger på skjutande istället för mordmysterier. Mer om detta kan du läsa i min recension nästa vecka.

Jag kommer dessutom att införskaffa Until Dawn som släpptes i veckan, och det mesta jag har hört om spelet antyder att det kommer att tilltala mig på många vis. Klassiskt skräckfilmsupplägg, Heavy Rain-liknande interaktion och Peter Stormare lägger en bra grund för ett lovande spel.

Fredrik tillbringar tid i en stuga

1403141837685376808[1]

Så här går det när du glömmer att borsta tänderna.

Vad kan passa bättre såhär i slutet av sommaren än att ge sig iväg till en ödsligt belägen stuga, omgiven av berg och snö? Jag tänkte tillbringa helgen med att hänga lite med ungdomarna i Until Dawn.  Vi får se hur mycket ungdomsproblem, klyschiga dialoger och highschool-intriger jag orkar med. Målet är åtminstone att överleva vistelsen med nerverna i behåll.

Det här är vad vi förbereder oss med inför spelstormen 2015, vad spelar du?

4 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Thomas Thomas
  3. Macce_1
  4. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.