Vad spelar du i helgen? [Vecka 35 2014]

Det börjar bli tydligt att den lugna sommarperioden är på väg att ta slut och ersättas av en intensiv spelhöst. Vi har fått se några bra spelsläpp de gångna veckorna och de kommer bara att bli fler inom kort. Redan nästa månad är det ju dags för jättelanseringen av Destiny, samt lite smått och gott för sportfansen i form av NHL 15 och FIFA 15. Innan dess är det dock dags att gå igenom vad som sker i helgen.

Johan löser japanska mordmysterier på en paradisö

Danganronpa-2-West-Fall[1]

Objection! Nej, vänta nu… Det är ju fel spelserie.

I helgen kommer jag förhoppningsvis att bli klar med Danganronpa 2: Goodbye Despair så att jag kan dela med mig av mina tankar i en recension nästa vecka. Spelet är betydligt längre än föregångaren och har därför dragit ut lite mer på tiden än vad jag hade förväntat mig.

Utöver detta ska jag försöka ta mig igenom den nya expansionen till Dark Souls II, så att jag kan erbjuda en vettig bossguide inom kort. Jag har nått fram till första bossen men stött på en del problem eftersom From Software har fortsatt att förstöra min karaktärs huvudsakliga skadekällor, och därför kommer jag att göra om min karaktär till närstrid istället för att kunna göra lite nytta.

Martin fortsätter bejaka sitt inre vansinne

Prinny, Dood!

Klart vampyren ska ha pingvinerna med sig ner i källaren!

Helgen kommer verkligen att bli utmanande eftersom jag kommer att fortsätta min kamp mot den korrumperade regeringen i Disgaea 4: A Promise Revisited – utmaningen är stor eftersom stridssystemet är på gränsen till orealistiskt djupt. Mina tankar får du ta del av om någon eller några veckor.

Något som är lite enklare är mekaniken i Sword Art Online: Hollow Fragment, det andra rollspelet som jag spelar. Efter några timmars spelande kan jag i alla fall bekräfta att det bjuds på många sköna tillbakablickar till animeserien, något som jag uppskattar mycket.

Jag kommer även att köra igenom sista avsnittet av The Walking Dead: Season 2 på PlayStation 3 men misstänker att jag dessutom tillbringar en och annan timme i det härligt flummiga Proteus som jag av en händelse råkade fastna för igår.

Joakim borrar ner sig i soffan och jagar loot

metro-redux-preview-1-100301558-orig[1]

Fredagskvällen inleds med lite bromance framför det sjukt underhållande Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Edition (9/10) med en vän och några groggar i soffan. Att spela på Expert direkt från start gör att vi får hålla oss på tårna och det är många år sedan jag hade såhär kul i ett samarbetsläge.

Under resten av helgen ska jag ta på mig gasmasken och göra ett kärt återbesök i Metro 2033 och Metro: Last Light. Det ska bli kul att se hur jag upplever dem den här gången då de båda spelen i mitt minne besitter helt olika styrkor och svagheter och är bra på sitt sätt.

Det är vad vi ska spela – men vad spelar du i helgen?

8 kommentarer
 1. Quint Quint
 2. Mac_da_man
  • Mac_da_man
   • Johan Lindros Johan Lindros
    • Simon Campanello Simon Campanello
 3. Mårten
 4. motz motz
 5. jonasbylin jonasbylin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.