Vad spelar du i helgen? [Vecka 33 2021]

Ja, nu får vi äntligen njuta av äkta svenskt sommarväder med skyfall, lägre temperaturer och ett i övrigt lynnigt väderlag, precis som det ska vara. Denna växlande väderlek bjuder såklart in till längre spelsessioner framför våra PlayStation-dyrgripar.

På redaktionen har vi hunnit beta av en hel del höjdare på sistone. Till exempel gav Yuoni (8/10) Fredrik kalla kårar medan Synth Riders (9/10) fick Martin att svettas ymnigt med VR-hjämen på huvudet. Nu tänkte vi berätta om några andra spel som vi spelar i helgen, sedan är det din tur att avslöja dina planer!

Johan tar in japanska influenser

Control ser inte riktigt ut som jag minns att det gjorde.

Jag har länge sneglat på Scarlet Nexus (7/10) och slog slutligen till på ett inköp eftersom det är veckans erbjudande på PS Store. Det blir därför en djupdykning in i detta anime-inspirerade actionäventyr i helgen. Det stannar dock inte där, utan det blir även en resa till Tsushima nu när PS5-versionen av Ghost of Tsushima (9/10) har släppts, och jag är glad att jag har väntat med att ta mig an detta spel tills nu, när jag får spela den bästa versionen av spelet.

Jesper går på repeat

Det finns så många roliga kombinationer av förmågor att upptäcka att jag på min 45:e spelomgång fortfarande hittar nya saker.

Jag är helt fast i Hades (10/10) och repeterar inte bara vad jag spelar i helgen utan påbörjar en ny runda så fort den gamla blir klar. MinPlayStation 5 har stått i viloläge med Hades igång sedan jag började spela det. Jag har lyckats fly några gånger, men berättelsen fortsätter att utvecklas och bjuder på så mycket intressanta vändningar att jag inte har några avsikter att sluta spela ännu. Och för den delen så finns det mängder av renoveringar, profetior och relationer kvar att låsa upp. Förutom Hades bjuder helgen på en kräftskiva och det enda spelandet utanför blir någon kort session i Warframe där jag håller på att bygga en prime-version av min favoritrustning; Rhino.

Jonny reser land och rike runt

Det där ser ut som ett gäng hårda grabbar..

Just nu är jag inne i en period där jag blandar hejvilt mellan olika spelgenrer. Det är lite drygt en vecka sedan jag spelade Returnal (10/10) sist, men eftersom jag har lyckats ta mig till fjärde området (där svårighetsgraden helt klart har ökat) så är jag väldigt sugen på att fortsätta. Innan dess ska jag tillbringa en del tid i en lite mer primitiv kontext, nämligen det medeltida äventyret King’s Bounty II. Skatter ska hittas, uppdrag ska lösas och fiender ska krossas på slagfältet av mig och min väldigt variationsrika armé. En recension dyker upp i början av nästa vecka.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • Thomas Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.