Vad spelar du i helgen? [Vecka 32 2015]

Ännu en vecka har passerat och många har säkert inkasserat en blandning av nya och lite äldre spel i form av månadens nya PlayStation Plus-spel. Detta innebär att vi snart kan sätta oss ner i lugn och ro i helgen för att gå igenom dessa skatter. Flera har säkert även plockat upp Galak-Z: The Dimensional som släpptes denna vecka, och som vi snart kommer att kunna erbjuda en recension av.

I övrigt är det fortfarande ett bra tillfälle att städa upp i skämshögen eftersom spelhösten fortfarande är en liten bit bort. Tre veckor kan dock gå fortare än förväntat, och sedan börjar ruschen på allvar.

Johan kämpar mot kärnvapen och kantig styrning

%20peace%20walker4[1]

Tyvärr hade Big Boss glömt pappkartongen hemma. Annars hade han utan problem kunnat smyga förbi.

Jag påbörjade ju Metal Gear Solid: Peace Walker förra veckan i min ambition att fylla i bakgrundshistorian till Metal Gear Solid V: The Phantom Pain som släpps nästa månad. Bossen i slutet av första kapitlet gjorde dock sitt bästa för att driva mig till vansinne med knepiga attackmönster och en för serien sedvanligt kantig styrning som jag hoppades skulle vara lite mer putsad.

Jag klarade bossen till slut, lyckligtvis, och känner fortfarande att spelets berättelse är tillräckligt intressant för att kämpa mig igenom vad resten av spelet har att kasta mot mig. Även om jag föredrar de omfattande animerade mellansekvenserna som serien är känd för, har Peace Walkers stiliserade stillbildsberättande en viss charm också. Och vem kan egentligen ogilla ett spel med en karaktär som heter Hot Coldman?

Martin hoppar mellan dimensioner och galaxer

Väldigt ofta klarar jag mig segrande ur striden, en hårsmån från döden.

Väldigt ofta klarar jag mig segrande ur striden, en hårsmån från döden.

Bloodborne har ätit upp lite för mycket av min speltid som, vädret till trots, har varit starkt begränsad. I helgen måste jag återvända till Lost Dimension och spela några sittningar till innan jag påbörjar min recension som du kan läsa innan spelet släpps i Sverige.

Huvuddelen av min tid kommer dock att tillbringas i Galak-Z: The Dimensional, rymdkjutaren med stora influenser från bland annat 80-talsfenomenet Gradius. Precis som Bloodborne, är spelet brutalt oförlåtande i de fall då jag blir lite för modig, och fantastiskt belönande då jag klarat en svår utmaning. På samma sätt som sommarutmaningen har satt klorna i mig, har Galak-Z: The Dimensional siktat in sig med laserprecision och hittat den där speciella platsen i mitt spelarhjärta! Recension kommer under nästa vecka.

Toby tar en titt på blodsbanden och roar sig kungligt

KQ 2015

Jag har precis spelat klart det första kapitlet i den nya Kings Quest-sagan till PS4. King’s Quest: A Knight to Remember kommer att recenseras här på sajten under nästa vecka, så nu har jag tid att ge mig i kast med Bloodborne (10/10) igen. Efter ett par veckors slit har jag äntligen tagit mig till Hemwick Charnel Lane, och just ordet ”charnel” var något jag fick kolla upp … inte för att jag blev muntrare av den kunskapen, men ändå.

Hur som helst så har jag äntligen lyckats låsa upp genvägen till bossen, så Witch of Hemwick ska snart få smaka på Ludwig’s Holy Blade (som jag ännu inte riktigt vant mig vid). Eller så får jag däng, som vanligt.

 

Andréas sjunker ner i mer avslappnat spelande

17235048422_4fa0de9953_o[1]

Det kan bli lite Bloodborne igen eftersom trägen ibland faktiskt vinner. Med blod, (runt 30 flaskor) kallsvett, mycket tur och vilt fäktande med både brinnande och elektriska svärd föll den överlägset jobbigaste besten hittills.

Men framförallt lär jag, om inte annat för att återhämta mig från den kampen, fräsa runt på vågorna och leta kvarglömda skatter i det djurvänligare och lugnare Submerged, för att bli lite klarare över exakt hur trevligt det egentligen är. En recension är på väg.

Vad tänker du spela i helgen?

3 kommentarer
  1. motz motz
  2. Quint Quint
  3. Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.