Vad spelar du i helgen? [Vecka 31 2017]

Vi är nu inne i årets sista sommarmånad, och med lite tur kanske det blir lite sommarväder i vårt avlånga land snart också. Men å andra sidan kan det gott regna en del med tanke på hur lanseringsschemat ser ut i augusti. Semestrarna har avlöst varandra på redaktionen, och med tanke på att spelhösten börjar närma sig med stormsteg kan det vara bra att alla är utvilade och fräscha.

Nu när arbetsveckan är avklarad är det i vanlig ordning dags att börja se över helgens spelplaner, och vi börjar med axplock från redaktionen!

Jerry fortsätter agera hjärttjuv

En storslagen seger måste firas med ett självporträtt!

Jag forcerar vidare med Joker och resten av Phantom Thieves, och efter nästan 60 spelade timmar har jag kommit till det sjätte palatset i Persona 5 (10/10). Förhoppningsvis kommer palatsets väktare känna sig besegrad i helgen.

Jag kommer förmodligen hinna med att spela Overwatch (8/10) eller Friday the 13th: The Game (8/10) också. Troligtvis båda.

Fredrik cosplayar kapten Zoom

Galaxer i mina braxer, indeed

Efter att ha varit vilsen i ett omfattande universum är jag nästan hemma igen. Just nu är jag en handfull ljusår iväg från SOL och jag har precis utforskat och flugit cirklar runt Altair och skeppat handelsvaror i Alpha Centauri-systemet. Jag pratar såklart om Elite: Dangerous, det senaste i en serie rymdspel från David Braben och Frontier Developments. Helgen kommer att bjuda på mer rymdfärder – mitt lilla Eagle-skepp behöver bytas ut mot något större och mer kapabelt att skeppa dyrbar last. Utöver det kommer det bli en del träning för att förhoppningsvis spöa upp den tredje av fyra nya raidbossar i Final Fantasy XIV: Stormblood. Halicarnassus, din tärning är kastad.

Johan drar på sig ninjadräkten

Vissa vakter letar så intensivt att det börjar lysa grönt från deras ögon.

Tidigare i veckan släpptes det taktiska smygspelet Shadow Tactics: Blades of the Shogun, och när recensionskoden dök upp högg jag omedelbart tag i den. Den primära anledningen är förstås likheterna med den gamla Commandos-serien som bland annat släpptes till PlayStation 2, och som jag spelade väldigt många timmar av. Shadow Tactics byter dock ut andra världskriget mot feodala Japan, och du får därmed möjligheten att iklä dig rollen som både ninja och samuraj.

Recension av detta verk kommer du att kunna se fram emot nästa vecka.

Vad kommer du att spela i helgen?

3 kommentarer
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson
  2. Quint Quint
    • Jerry Olsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.