Vad spelar du i helgen? [Vecka 3 2022]

Stora händelser är i rullning inom spelindustrin den här veckan. Det är svårt att inte nämna Microsofts uppmärksammade planer på att köpa Activision-Blizzard, en affär som utan tvekan kommer att röra om i grytan. Hur det hela utvecklar sig kommer vi troligtvis få veta bit för bit framöver. Men i nuläget är det inget som berör oss när vi slår oss ner i soffan och laddar upp med helgens spel. Här kommer redaktionens spelplaner.

Jonny besöker äldre äventyr

”Har du med dig en metalldetektor Nadine?”

På mitt skrivbord ligger inte mindre än två recensionsspel. Uncharted: Legacy of Thieves Collection, en upphottad version av två välsvarvade äventyrsspel. Uncharted 4: A Thief’s End (10/10) har jag spelat sen tidigare, men Lost Legacy (8/10) är ett av spelen som har stirrat lite argt på mig från bokhyllan sen ett år tillbaka utan att ha hunnit spelas. Att få recensera dess polerade version passar därför utmärkt.

Samtidigt som jag tar mig an dem ska jag även utforska actionspelet Blackwind, en titel jag vet lite om i nuläget men som onekligen ser lovande ut. Man kan säga att jag har fullt upp helt enkelt.

Johan rensar upp bland maskinerna

Ja du vet vad som gäller Aloy. Dags att klättra på plåtgiraffen.

Med ett nytt Horizon-spel runt hörnet har jag beslutat mig för att friska upp minnet med Horizon Zero Dawn (9/10), och jag hade bland annat förträngt att det bitvis är ett ganska utmanande spel. När jag ändå är inne på ett nytt varv tänkte jag även passa på att spela igenom expansionen Frozen Wilds, som länge har legat på min att göra-lista.

Jag har dessutom fått tillgång till en förhandsversion av Crusader Kings III i samband med ett event jag deltog i förra veckan, och kommer förstås att klämma in några timmar här också. Du kommer att kunna läsa mer om detta nästa vecka.

Jesper krigar med svampar

Svamparméerna blir snabbt stora och det kan ibland bli svårt att hänga med i alla turer.

Jag har lagt beslag på recensionsexemplaret av realtidsstrategispelet Mushroom Wars 2 med avsikt att recensera det. Precis som vanligt i genren handlar det om en sund kombination av tillväxt, resurshantering och flinka fingrar.

Skulle jag känna för lite variation så köpte jag kortleksbyggarspelet The Amazing American Circus på januarirean på PlayStation Network och det ligger näst på tur. Nu är det fem ynka veckor kvar så mitt påstående om att inte ha några stora pågående spelprojekt ligger fast.

Vad tänker du spela i helgen?

3 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
  2. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.