Vad spelar du i helgen? [Vecka 3 2018]

Hoppsan! Det var inte länge sedan jag påbörjade de första raderna på förra veckans spelhelgs-inlägg och det är redan dags igen. Det är ju skönt att helgerna kommer så snabbt, men tyvärr lämnar de ju oss ännu fortare.

Under veckan som gått, har vi fått lite tillökning i PlayStation-biblioteket i form av några indie-spel, men också en del tyngre titlar. Det kanske inte sker någon enorm ökning i antalet spelsläpp ännu, men det känns ändå tydligt att spelvåren 2018 snart är på ingång. Innan vi blickar allt för långt fram i tiden är tiden kommen för att avslöja helgens planer.

Martin utforskar den inre rymden

Jag svär; en av de där statyerna rörde på sig!

Jag svär; en av de där statyerna rörde på sig!

I helgen ska jag utforska en udda verklighet där rymden är helt inverterad; omvänd gravitation och ut-och-invända planeter är några av knepigheterna som lockar i utforskningsspelet InnerSpace. Jag såg det av en slump bland spelsläppen och som tur var, lyckades Johan tjata till sig en kod åt mig.

Jag har även påbörjat min genomspelning av Minecraft: Story Mode – Season Two, som jag plockade upp på januarirean. Hittills har det varit en väldigt trevlig upplevelse med helt rätt tempo och jag ser fram emot att beta av ytterligare några avsnitt i helgen.

Jesper blir intagen

Tyvärr består nog inte behandlingen av att ligga på en soffa och prata om pappa…

Supermassive Games överraskade med sitt välskrivna och spännande skräckäventyr Until Dawn (9/10) för några år sedan. Om vi bortser från sidospåret i form av en rälsskjutare så är uppföljaren här, men den här gången i VR. I The Inpatient ska jag ska ta reda på vad som hände på Blackwood Sanatorium 60 år innan Until Dawn. En recension är förstås att vänta.

Jag kommer dessutom att spela vidare i plattformsäventyret A Hat in Time som känns som en modernisering av 90-talets klassiska spel i genren. I övrigt blir det städning i skämshögen i form av en blandning av icke avslutade spel och listan av ospelade pärlor.

Jag är inne i en period där jag njuter av gömda föremål-spel från Artifex Mundi. Lotten faller sannolikt på Dark Arcana: The Carnival. Jag är inte helt färdig med Middle-Earth: Shadow of War (9/10) och det är definitivt en titel jag vill nöta klart.

Johan löser pussel och skriker på statyer

Majestätiska miljöer i all ära, men inget mäter sig med att få klappa en räv.

Jag plockade nyligen upp det otroligt vackra RiME från Tequila Works, som efter en lång och krokig utvecklingsperiod till slut släpptes under föregående år. Av någon anledning flög det lite under min radar vid tillfället, men jag känner att det nu är dags att ta mig an detta pussliga spel. Hittills har jag slagits av den spännande spelvärlden och de slående miljöerna, och jag hoppas att dessa positiva känslor håller i sig i längden.

Jag har dessutom kastat mig in i det pixliga actionrollspelet Hyper Light Drifter, och blev omedelbart förtjust i mystiken som spelet skildrar. För att inte nämna den fantastiska musiken som Disasterpeace har tillhandahållit till verket. Det lär nog bli någon timme i detta spel också.

Vad står på din spelmeny denna helg?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.