Vad spelar du i helgen? [Vecka 29 2020]

Det är nu slutligen dags. Alla som har hungrat efter Sucker Punchs samurajäventyr i Ghost of Tsushima kommer nu äntligen att få sitt lystmäte denna helg. Vi fick till slut recensionskoden denna vecka, och Jesper kämpar tappert med detta mastodontuppdrag.

Även om samurajer inte skulle falla dig i smaken finns det ju ingen brist på spel att sysselsätta sig med, och det pågår därför en hel del annat i redaktionen också.

Jesper är en våldsam frihetskämpe

Blod, svett och tårar blandas med vackra miljöer och varma bad.

Jag spelar Ghost of Tsushima för fullt med avsikt att skriva en recension. Koden dök tyvärr upp förhållandevis sent, så vår recension kommer inte att dyka upp förrän efter släppet.

Jag kommer att fokusera på detta till hundra procent och kommer inte att spela något annat. Spelet fungerar bra även i kortare sessioner då världskartan är fullproppad med små saker att upptäcka och små uppdrag att genomföra.

Martin återvänder till ön och rymden

Ja. Det går att slåss i spelet också!

När jag recenserade Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands (5/10), var det mycket som inte fungerade. Spelet krashade och jag fick börja om flera gånger. Men nu har utvecklarna fixat alla fel varför jag har återupptäckt glädjen att vara strandad på en ö. Jag siktar på att städa fram en platinatrofé.

Jag fortsätter även utforskande och byggande i det fullständigt underbara Astroneer. Jag har satt siktet på att börja utvinna gaser men ska även försöka bygga en större rymdfärja. Kanske en större traktor också. Och några silo, börja handla med rymdskrot, återstarta en planets kärna och lite annat.

Johan laddar upp rymdbilen

Ett skepp kommer lastat… eller laddat?

Liksom ovanstående skribent är det Astroneer som ligger på agendan denna helg. Efter att inte ha plockat en enda platinatrofé på över två år har jag slutligen funnit spelet som har fått mig att bryta denna trend, och jag kommer därför att ge mig ut på en maratontur på varje enskild planet i solsystemet.

Det finns nämligen en trofé för att tända alla portaler i spelet, vilket då kräver en hel del strömtillförsel på de senare planeterna. Som du kan se ovan har jag lastat bilen full med batterier och är därmed redo för utmaningarna som väntar.

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Hoodie
  2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.