Vad spelar du i helgen? [Vecka 28 2017]

Spelbranschen har nått fram till det traditionsenliga sommarlugnet som brukar infinna sig i juli varje år. Det är ju förstås ett ypperligt tillfälle att ta tag i den ständigt växande spelhögen innan hösten börjar närma sig. Vi har ju dock fått se en ganska stor spellansering denna vecka, även om det handlar om en nyversion. Jag tänker förstås på Final Fantasy XII: The Zodiac Age, som dessutom hamnade på mitt bord för recension.

Vi har dessutom inkasserat en kod till nästa veckas betatest av Destiny 2, och denna har du förstås möjlighet att vinna om du deltar i vår pågående tävling.

Nu är det dock dags att se över vad helgen kommer att bjuda på i spelväg!

Jerry hamnar mellan två världar

Är det en fågel? Ett flygplan? Nej det är svärdviftande féer!

Inför min sista helg innan semestern avslutas, har jag greppat tag i Accel World vs. Sword Art Online där en känd animé möter ett stort onlinebaserat rollspel. Jag fortsätter med att utforska denna japanska färgsprakande sammandrabbning av dessa två olika världar innan måndagen och jobbet börjar.

Jag har lyckats med den svåra bedriften att döda Jason för första gången och därmed belönats med en välförtjänt guldtrofé i Friday the 13th: The Game (8/10). Nu är mitt sikte inställt på att spela 500 respektive 1000 matcher med lägerledarna varvat med herr hockeymask; vill jag ha en platina, är det bara att hoppa in i skogen igen.

Martin utforskar rymden

Hur sa man nu igen? Mot oändligheten...och VIDARE!

Hur sa man nu igen? Mot oändligheten…och VIDARE!

Vi fick in recensionsexemplaret av Star Trek Bridge Crew lite sent och jag har dessutom haft svårt att hinna med att ta tag i det under veckan men här om dagen lyckades jag ta mina första stapplande steg in i rymden. Hittills är titeln förvånansvärt underhållande och det blir förmodligen en hel del konfrontationer med Klingon-skepp under helgen.

Jag kommer även att fortsätta mitt evighetsäventyr i 7 Days to Die (7/10) där jag fokuserar på att erhålla trofén för att döda 2500 zombier, men även gnager loss på utmaningen att färdas 1000 km på kartan. När jag är klar med dessa, tänkte jag starta om spelet för att låsa upp de nya recepten som har tillkommit i den senaste uppdateringen.

Jesper rollspelar

Spektakulära effekter är en vanlig syn i japanska rollspel

Med risk för att låta som en LP-skiva som hakat upp sig så blir det ännu en flygresa i helgen med bärbart spelande. World of Final Fantasy (9/10) är fortfarande inte helt klart och slutnötandet efter spelet har klarats av är nu uppe i 35 timmar, och min platinatrofé är ännu inte i hamn.

I veckan kom mitt exemplar av Tokyo Xanadu och efter Trails of Cold Steel-serien är jag otroligt pepp inför detta Falcom-utvecklade spel som ser ut att ha en spännande berättelse och några små påskägg för oss som spelat deras andra serier. Är du intresserad så släpps det även för PlayStation 4 senare i höst. Det gick om resten av skämshögen och ligger näst på tur.

Innan jag åker hinner jag nog klara några banor till i den fantastiska nyversionen av klassikerna i Crash Bandicoot N.Sane Trilogy (9/10). Bortsett från laddningstiderna ser jag det som ett av årets spel än så länge.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.