Vad spelar du i helgen? [Vecka 27 2020]

Den omfattande värmeböljan har lämnat oss till fördel för lite mänskligare temperaturer. Detta ledde förstås omedelbart till att undertecknad drog på sig en rejäl förkylning, vilket alltid är kul att tampas med under sommaren.

På spelfronten har vi vaggats in i ett relativt lugn med ganska få nya lanseringar, men det betyder ju inte att det finns någon brist på spel att sysselsätta oss med. Här kan du läsa lite om vad som försiggår i redaktionen!

Johan dubblar upp astronautlivet

När jag hade stannat för att lukta på blommorna kom jag ihåg att luften inte går att andas.

Trots att jag redan har lagt i runda slängar 40 timmar i Astroneer på PC, har jag nu även införskaffat det till PlayStation 4 i samband med rean som drog igång tidigare i veckan. Jag lyckades nämligen övertala min kära kollega Martin att införskaffa det till slut, och det är väl ingen omöjlighet att vi får till någon kooperativ spelsession också.

Utöver detta ska jag även försöka hoppa tillbaka ombord på Final Fantasy-tåget som tuffade på ganska friskt tidigare i år. Jag har dock inte varit lika flitig med genomspelningen av serien på sistone, men hoppas på att kunna råda bot på detta inom en snar framtid.

Jesper gör om och gör rätt

Den här clickern är lite för nära för att det ska kännas mysigt.

Jag klarade det fenomenala The Last of Us Part II (9/10) tidigare i veckan och påbörjade direkt en omgång med New Game+. Jag spelade en blind genomspelning först och missade därför en hel del av samlarobjekten och troféer kring påskägg. Det blir alltså en omgång till för att städa och ta platinatrofén. Dessutom spelar jag lite annorlunda, då jag på första varvet var väldigt försiktig och försökte smyga så mycket som möjligt och i det andra spelar det mer som ett actionspel.

Skulle jag bli färdig så har jag köpt Observation (9/10) på den pågående PlayStation Store-rean och det ligger näst på tur. Det blir nog en del småspel eller evighetsspel som Dead Cells (9/10) i väntan på Ghost of Tsushima som släpps om knappa två veckor.

Jonny reser till Asien… igen

”Vill du ha lite havre” var det som fick bägaren att rinna över för hästdemonen den här gången.

Mina nya äventyr i Nioh 2 (9/10) håller mig som klistrad i fåtöljen även den kommande helgen. Eftersom jag ibland har en lite traditionell attityd till karaktärsskapande har jag valt att fokusera på enskilda vapen med tillhörande förmågor under varje genomspelning, ett mönster som jag har insett kanske bör brytas.

Att hålla monster och rövare på lagom avstånd är ju dock av största vikt i den här spelgenren, ett faktum som gör det extra svårt att släppa mitt långa och kraftiga spjut i förmån till exempelvis ett par korta med stabila tonfas (i mitt hem så kallade ”arm-batonger”). Kommer jag att överleva bytet? Vi får väl se!

Men nu vill vi ju veta det viktigaste av allt. Vad kommer du att spela i helgen?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.