Vad spelar du i helgen? [Vecka 26 2024]

En värmebölja har infiltrerat stora delar av Sverige, och många är vi nog som har flytt in under parasoll eller hustak för att undkomma det värsta av solen. Som tur är har vi som spelintresserade möjligheten att slå oss ner i soffan och drömma oss bort till en annan värld för en stund. Med en ordentlig fläkt kanske man till och med kan bli påmind om att vi bor i skandinavien igen.

På redaktionen jobbar vi vidare i hettan, men som tur är har vi alltid något spännande att sysselsätta oss med. Här kommer en inblick i vad som försiggår.

Jesper följer i Miquellas fotspår

Dansande lejon kanske får dig att tänka på Disney, men när det handlar om From Software får du tänka om…

Efter att ha spelat om originalet och byggt upp en pepp inför Elden Ring: Shadow of the Erdtree så spelar jag det äntligen. Jag har hållt ett bra tempo och närmar mig slutet av expansionen. Du kan förvänta dig en recension inom en snar framtid. Jag skulle gärna hinna klart inför det stundande släppet av The Legend of Heroes: Trails Through Daybreak nästa vecka.

Parallellt spelar jag fortfarande Spin Rhythm XD och jag lovar att det inte är så långt kvar innan den recensionen kommer. Du får dock hålla dig till tåls en liten stund till.

Jerry vandrar omkring i blindo

”Går det att få avdrag på ett köpt svärd i deklarationen?”

Jag har lyckats besegra två bossar i Elden Ring (10/10) och inser nu att detta knappt är början. Min färd har varit mestadels i blindo och detta har lett till att jag råkat trampa in i områden som förmodligen är för farliga, med tanke på min låga rang. Dock är spelet en majestätisk upplevelse och jag ser fram emot att få upptäcka nya platser även om dessa kan leda till en säker död, med all säkerhet.

Nu när den officiella nyheten om att Lara Croft ska komma till Dead by Daylight nästa månad, så ska jag skrapa ihop blodpoäng för att kunna låsa upp hennes förmåner. Det passar bra nu, inför spelets årliga maskeradspel då alla kan håva in 5,4 gånger högre intjänade blodpoäng per match.

Fredrik besöker en ny världsdel

Jag har egentligen alldeles för många spel pågående parallellt, dels är jag djupt insyltad i Elden Ring: Shadow of the Erdtree som släpptes förra veckan. men även mindre, kortare spel som Still Wakes the Deep (7/10) lockar med sin stämning. Plus att jag fortfarande samlar fisk i Dredge och Dave the Diver. Dock hade jag helt tappat kollen på kalendern för idag släpps den nya expansionen Dawntrail till Final Fantasy XIV för de som förbokat. Så jag misstänker att en del tid i helgen kommer gå åt till att sitta fast i en inloggnings-kö och uppleva diverse tekniska problem. Äventyrargänget ska ge sig iväg till en ny kontinent på lite semester efter att ha räddat världen, men jag misstänker att någonting dramatiskt kommer hända under resan.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.