Vad spelar du i helgen? [Vecka 24 2021]

Efter en lite trög start har sommarvärmen nu nått olidliga nivåer, vilket gör att undertecknad mest har sökt skydd inomhus de senaste dagarna. Även spelbranschen har hettat upp på sistone, som en följd av alla trevliga utannonseringar från Summer Game Fest och E3-presentationerna. Även om Sony inte deltog i festligheterna fanns det gott om multiplattformspel att se fram emot, och det är väl inte bortom sannolikhet att Sony också har en liten presentation kommande under sommaren.

Innan dess finns det ju åtskilliga andra spel att sysselsätta sig med, och här finner du en kort sammanfattning av vad som pågår i redaktionen.

Martin återvänder till spenaten

Min nya favoritkärra!

I dubbla meningar återvänder jag till spenaten och brunkålen. Dels måste jag bara ut i skogen igen efter några veckors frånvaro, det finns inget som helar och stärker lika mycket som en dag i det gröna; oavsett om jag bara hänger i en hängmatta eller hittar på knepiga sätt att skapa en eld för att tillaga mat.

Dels kommer jag definitivt att återvända till Snowrunner (7/10), vilket jag föll framstupa för igen under förra helgen. Johan tipsade mig om en liten lastbil att hämta i Ryssland, vilken skulle hjälpa mig avsevärt i mina uppdrag. Så gjorde jag. Och nu har spelet öppnat upp sig ytterligare för mig. Jag planerar redan rutter och vilka uppdrag jag ska ta mig an härnäst. Detta är ett toppenspel!

Jonny utforskar en ny konsol

Jag vet inte vad du är, men du ska ha stryk!

Det har hänt en hel del sen jag skrev i Vad spelar du i helgen senast. Efter mångt och mycket lyckades jag i förra veckan äntligen lägga vantarna på en PS5 till ett vettigt pris. Jag har självklart mycket kvar att utforska, men en bra start har varit att leka runt lite i det medföljande Astro’s Playroom.

Som grädde på moset har jag även ett spel i form av Scarlet Nexus att recensera. Det är ett actionrollspel där mystiska monster ska bekämpas med telekinesi och andra krafter. Släppdatum är nästa fredag, och ni kan förvänta er en recension innan dess!

Jesper leker superhjälte

AIM drar nytta av en hel del robotar som måste bekämpas.

Efter att jag stoppade i skivan och uppdaterade Marvel’s Avengers (7/10) till PlayStation 5-versionen för att plocka lite troféer så tänkte jag ge det en chans till. Jag har ganska kul i spelet och känner att jag inte har jättemånga troféer kvar till platina. Dock är de sista väldigt tidskrävande så vi får se om jag fullföljer det. Jag ska ha totalt 250 nivåer på mina superhjältar vilket kan uppnås genom att nå maxnivå 50 på fem av hjältarna, men eftersom det har tillkommit några och Black Panther är på ingång kanske jag varierar mig och spelar deras uppdrag för att beta av några nivåer. Den andra jobbiga är att klara av 50 hive-uppdrag, som är de längsta uppdragen med sex våningar med olika mål på varje. Där pratar vi sannolikt 25 timmars rent nötande för en silvertrofé.

Känner jag sug efter variation kan det nog bli något mindre indiespel med lätta troféer då jag börjar närma mig årsmålet på minst 52 platinatroféer för att snitta en i veckan.

Vad planerar du att spela i helgen?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.