Vad spelar du i helgen? [Vecka 24 2017]

E3-mässan har nu avrundats, och det har varit hektiska dagar fyllda med massor av trevliga nyheter. Om du har missat något i vår nyhetsstorm i början av veckan kan du hitta alla artiklar samlade på en och samma plats om du klickar på länken här.

Bland mina personliga höjdpunkter från mässan finner vi förstås Assassin’s Creed Origins, vilket jag redan innan E3 hade ganska höga förväntningar på. Av det vi fick se finns det potential att blåsa nytt liv i denna serie som är i stort behov av nya idéer och lösningar.

Nu är det dock dags att blicka framåt mot helgen, och de spelstunder som väntar oss runt hörnet!

Johan vågar sig tillbaka till MMO-träsket

Där borta bor Todd Howard. Nu springer vi dit och tvingar honom att börja jobba på nästa Elder Scrolls-spel!

Strax innan E3-mässan drog det igång en ny kampanj på PlayStation Store, med ett gäng trevliga spel. Det som lyckades fånga mitt öga är ett litet verk vid namn The Elder Scrolls Online, som förstås är en bra idé att kasta sig in i när jag redan har en enorm skämshög. Det var dock alldeles för lockande när det bara kostade 199 kronor för spelet plus alla expansioner förutom det nysläppta Morrowind.

Tanken är att jag ska kasta mig in i det enorma Tamriel under helgen för att se om det kan fylla längtan efter ett nytt Elder Scrolls-spel. Om vi ska tro Pete Hines på Bethesda kommer det att dröja många år innan vi får se ett nytt sådant, och då kan jag ju lika gärna grotta ner mig i detta onlinespel så länge.

Fredrik sitter fast i MMO-träsket

Efter en vistelse i de nordligaste regionerna i Final Fantasy XIV  går resan vidare österut

För två år sedan släpptes Heavensward; den första större expansionen till Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Ett par nya jobb, nya områden att utforska och klara möjligheter att samla på sig feta erfarenhetspoäng för att bli starkare stod på menyn. Och nu på tisdag kommer nästa expansion, Stormblood, men de av oss som förbokat spelet kommer kunna börja spela det redan idagIstället för att hänga kvar i de nordligare regionerna så verkar resan ta oss österut, för att försöka vända det ondskefulla Garleanska imperiets framfart.

Förutom nya områden, fiender och uppdrag så utlovas ett par nya ikoniska Final Fantasy-jobb – samuraj och röd magiker (en hybrid mellan vit och svart magiker). Men mest ser jag fram emot fortsättningen på den välskrivna och gripande handlingen som sakteligen eskalerat i intensitet. Och såklart – att utforska världen och samla på mig ny utrustning och vapen till min stackars karaktär.

Jerry vandrar i spökhus-träsket

Blå, blå, vindar och spökhus!

Jag har börjat spela skräckspelet Perception och eftersom huvudkaraktären är blind, måste jag lita på mina andra sinnen för att ta mig framåt. Några av spelets utvecklare ligger bakom Bioshock och Dead Space, vilket gör denna titel ännu mer intressant. Under helgen ska jag bege mig längre in i det läskiga huset.

Jag skaffade Life is Strange, som är en av juni månads PlayStation Plus-titlar och efter att ha kommit till fjärde avsnittet har det definitivt berört mig djupt. Mitt mål är att avsluta detta gripande underverk innan helgen är slut. Givetvis kommer jag att fortsätta med de underhållande omgångarna i Friday the 13th: The Game (8/10) också!

Vad spelar du i helgen?

4 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • Thomas Thomas
        • Jerry Olsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.