Vad spelar du i helgen? [Vecka 24 2015]

Efter en vecka full med härliga nyheter och uppsnack inför nästa veckas E3-mässa kan det vara skönt att koppla av med en lugn spelhelg. Kanske har du plockat upp veckans stora lansering The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited lagom till helgen, eller har du fortfarande en överflödande skämshög som behöver prioriteras? Möjligheterna är många, och här är vad redaktionen kommer att sysselsätta sig med!

Johan rymdsportar med tecknade klassiker

looney-tunes-galatic-sports-09[1]

Efter att ha avklarat mitt utsatta mål med platinumtrofé i Bloodborne (10/10) tidigare i veckan gav jag mig raskt på ett nytt recensionsprojekt när Looney Tunes Galactic Sports dök upp i redaktionen. En analys av denna minispelsamling till PlayStation Vita kommer du att kunna ta del av efter E3-röken har lagt sig.

Jag har dessutom börjat snegla lite på trofélistan i Dark Souls II: Scholar of the First Sin (9/10) som jag funderar på att kämpa vidare med. Det är en betydligt meckigare platinum än Bloodborne, men det kan nog vara ett lämpligt projekt för sommaren.

Anton ger sig in i kampen mot rymdondskan, igen

2_PS4_HELLDIVERS_Bug_Attack_1424778465
Efter att ha tagit uppehåll ett rätt långt tag är det åter dags att göra sitt avtryck i den galaktiska jättestriden med Helldivers (8/10). Jag har köpt alla expansioner till relativt förmånligt pris och är nu väldigt taggad att se hur alla nya leksaker fungerar. Dessutom har jag ännu inte prövat den nya vulkanplaneten eller några av de nya uppdragstyperna som släpptes gratis i mitten av maj. Freedom!

Andréas tar tag i trilogins sista bit.

"Hurra, kul att se dig igen Shephard!"

”Hurra, kul att se dig så snart igen Shepard!”

Efter att ha levlat allt som levlas kunde av det lilla som var kvar i Mass Effect 2 är det nu dags för nästa del, eller Moss Effect 3 som det antagligen kan kallas såhär långt in i framtiden. Jag har skickligt navigerat mig runt alla spoilers rörande det förutom de där mer övergripande indikationerna av att nästan alla är chockade, upprörda, besvikna och kränkta. Det lovar mycket på ett eller annat sätt med andra ord. Hoppas bara det inte är samma försämring på nästan alla plan som det andra var från det första, vilket var varför det liksom rann ut i rymden lite då.

Martin överraskar sig själv med två nya JRPG

Lila var tydligen poppis på 80-talet...

Plötsligt händer det. Plötsligt sitter jag där med två rollspel från helt olika delar av spektrat igen. Varför nöja sig med ett enda japanskt rollspel när man kan prova två? Till att börja med tänkte jag fortsätta min resa i Operation Abyss: New Tokyo Legacy. Spelet tar sin goda tid på sig att lära mig mekaniken och det är nog bra för jag anar ett stort djup i ett annars ganska simpelt spel!

Nästa rollspel som jag fått äran att spela för recension är Hyperdimension Neptunia Re;Birth3: V Generation. Det är inte många spel som lyckas klämma in både ett semikolon och ett kolon i titeln men det har ju aldrig varit några problem för Hyperdimension-spelen. Den här gången bjuder Idea Factory och Compile Heart på en blick tillbaka i spelhistoriken. CPU-gudinnan Neptune har nämligen blivit ivägtrollad till en helt annan dimension där 80-talet verkar regera.

Hur tillbringar du sista helgen innan E3-mässan?

3 kommentarer
  1. Macce_1
  2. motz motz
  3. jonasbylin jonasbylin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.